Pardubice
V areálu Pardubického pivovaru se dnes od 14 do 22 hodin uskuteční Pernštejnské slavnosti. Od 14:30 do 17:30 hodin se konají exkurze po pivovaru, nebudou chybět ani atrakce pro děti a dobrá muzika. O dobrou náladu se budou starat například dechová hudba Pernštejnka, ale také třeba legendární Visací zámek či kapela Sabrage.

Východočeské divadlo Pardubice v sobotu uvede premiéru inscenace Operace Romeo. Více zde

Chystají se také Dny evropského dědictví. Víte, která památka či významná budova v Pardubicích se otevře? Podívejte se sem

V ČEZ Areně si můžete nechat postavit i dům
Každý rok můžete v pardubické ČEZ Areně načerpat inspiraci. Ani letos tomu není jinak. V prostorách zimního stadionu se totiž koná další ročník výstavy Dům, vytápění a úspory. Až do neděle se zde bude návštěvníkům ČEZ Areny prezentovat na šedesát firem z celé České republiky z nejrůznějších oblastí. V sobotu je výstava otevřena od 10 do 18 hodin, zítra pak od 10 do 16 hodin. Chybět nebudou ani známé tváře. Součástí programu bude dnes od 10.30 hodin vystoupení Martina Dejdara a od 13 a 14:30 hodin se mohou návštěvníci těšit na Jana Přeučila a Zdenu Kabourkovou. V neděli v 10:30 a ve 12 hodin se představí Pavel Trávníček.

Choltice
Burčákové slavnosti vás čekají dnes 13. září 2014 od 14.00 hodin na zámku v Cholticích.
Pardubický spolek historie železniční dopravy pořádá jízdu historického motoráčku z Pardubic do Choltic a zpět. Akce je určena nejen pro milovníky vína, ale i pro všechny ostatní, kteří mají zájem poznat zajímavosti tohoto místa.

Vlčí Habřina
Okresní výstava okrasného ptactva doplněná výstavou drobného zvířectva se uskuteční na výstavišti Českého svazu chovatelů Vlčí Habřina. Dnes 13. září 2014 od 8.00 do 17.00 hodin a v neděli 14. září 2014 od 8.00 do 16.00 hodin. Ve vnitřních prostorách bude výstava okrasného ptactva, králíků, holubů, koz a ovcí, expozice floristiky a aranžování květin, výrobků z proutěného zboží, různé keramiky, výstava brouků a předvádění řemeslné dovednosti. Ve venkovních prostorách bude ukázka traktůrků domácí výroby, historických automobilů a motocyklů, zahradní a zemědělské techniky.
Po oba dny projížďky na koních, jízdy kočárem a skákací hrad zdarma.

Kam za sportem?

Holice: Beksa se předvede holickým divákům
Basketbal – příprava mužů: BK JIP Pardubice – BK Dukes Klosterneuburg (dnes 18.30, sportovní hala v Holicích).

Přelouč
Hokejbal – extraliga mužů: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – Kert Park Praha (so 16.00, hř. Polabiny), 1. NHbL mužů: HC Jestřábi Přelouč – HBC JTEKT Svítkov Stars (ne 14.00, hř. Pod Parkem).

Pardubice
Házená – 2. kolo Českého poháru žen: DHK Pardubice – Jiskra Havlíčkův Brod (so 9.00, nafukovací hala na Dukle).
Atletika – mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek (so 11.00, Městský atletický stadion na Dukle)

Opatovice nad Labem

Národní házená – 1. liga mužů: TJ Sokol Opatovice nad Labem – Nezvěstice (so 16.00), Opatovice – Tymákov (ne 11.00, oba hř. Pohřebačka).