Nechybělo ani vyhlášení výsledků a ocenění vítězů výtvarné a literární soutěže či vypouštění festivalových balonků,“ uvedl za pořadatele akce Michal Strašek. „Poté město souběžně hrálo divadlo a malovalo,“ uvedl Michal Strašek a dodal, že v úterý 19. června se bude pro změnu muzicírovat. Patronem dnešního dne bude Leoš Čepický,“ sdělil jeden z pořadatelů Zrcadla umění. „Dnes, tj. v úterý 19. června si přijdou na své především milovníci nejrůznějších žánrů – od dechovky, přes klasickou hudbu až po rock a folk,“ pravil Strašek. „V plánu jsou dva galapořady – Večer krásných smyčců odstartuje na zámku v 19 hodin, stejně jako Folkový večer na Pernštýnském náměstí. Zde se od 16 hodin koná Koncert dechových orchestrů,“ sdělil organizátor festivalu, který v Pardubicích potrvá do čtvrtka.

Festival Zrcadlo umění vstupuje do svého třetího dneve středu 20. červnas podtitulem „Město tančí“. Největší taneční show se odehrávají na Pernštýnském náměstí, Od 10 a od 14.30 je to pásmo Tančíme pro radost a od 20 hodin potom galavečer Doteky tance. Během dne se na pódiu vystřídají stovky tanečníků. Účinkují například stepový kroužek Konstance, taneční skupiny Barbaři, Ryengle, Arco, mažoretky Berušky a Pastelky, ale i nejmenší tanečníci z Mateřských škol Korálek, Na Třísle, Odborářů a mnoho dalších.

Festival Zrcadlo umění ve čtvrtek vstupuje do svého třetího dne „Město zpívá“. První koncerty se uskuteční v 11 a 11.45 hodin v ZUŠ Lonkova, kde vystoupí dětský pěvecký sbor. V 15.30 hodin se odehraje Veselé zpívání v MŠ Zvoneček ve Sluneční ulici. V 16 hodin začíná Galapořad dětských sborů na Přihrádku, v 18 hodin se pak mohou posluchači na stejném místě těšit na Galapořad dospělých pěveckých sborů. V 19 hodin zazpívá v Husově sboru Vysokoškolský umělecký sbor a Iuventas Cantans.

Ve městěve čtvrtek 21. červnaskončil festival Zrcadlo umění, při kterém Pardubice malovaly, zpívaly a tančily.V pátek 22. červnauž se koná jen doprovodný program – varhanní koncet v podání Aleše Bárty (varhany) a Daniely Demuthové (zpěv) v kostele sv. Bartoloměje. Začátek je v 19.15 hodin.

Bližší informace o celé přehlídce je možné nalézt i na adrese www.kddubina.info.