To dnes od devíti hodin večer promítne film s názvem SpongeBob ve filmu: Houba na suchu a potěší tak nejenom dětské návštěvníky.

Animovaná dobrodružná komedie vypráví o mořské houbě, která ke všemu přistupuje s humorem, nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dokonce vyrábí své vlastní hamburgery u Křupavého kraba.
Jak ale název napovídá, SpongeBoba v tomto filmu jeho humor přejde.

Ačkoli vše začne idylicky báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin, situace se vzápětí změní.

U Křupavého kraba jako obvykle stojí dlouhá fronta na vyhlášené krabí hamburgery připravované podle tajného receptu. Konkurenční podnik, Kamarádský kyblík, má tradičně o zákazníky nouzi a jeho majitel Sheldon Plankton se pokouší, také již tradičně, tajný recept ukrást, aby se fronta přesunula k němu.

Do hry ovšem vstoupí pirát Hambivous a kouzelným trikem se zmocní tajného receptu na nejlepší hamburgery. Pirát zaparkuje svoji kocábku na pláži a otevře si zde stánek s rychlým občerstvením.

SpongeBobovi a jeho kamarádům tedy nezbude nic jiného, než sebrat všechny síly, vynořit se, oschnout a vybojovat tajný recept zpátky. Jejich boj bude samozřejmě komplikovat fakt, že souš je pro ně nepřátelské prostředí, na druhou stranu však získají nevídané superschopnosti.

Komedie i drama

SpongeBobem ale program letního kina nekončí. Zítra nabídne návštěvníkům dva krátkometrážní dokumentární filmy – Ezopové aneb linka je volná a Vážná známost.

V pátek letní kino promítne českou komedii Hodinový manžel a sobotní večer bude patřit válečnému dramatu Město 44, ve kterém budou mladí lidé čelit svému osudu v Němci okupované Varšavě.
V neděli večer se hosté mohou těšit na americký thriller Noční běžec a letošní program Pardubického letního kina zakončí v pondělí režisérská verze dokumentárního filmu Pivo a Pardubice. Vstup na všechna promítání bude již tradičně zadarmo.