Hvězdou Reprezentačního plesu města Pardubic, který se uskuteční v sobotu ve Východočeském divadle v Pardubicích, bude zpěvačka JITKA ZELENKOVÁ. Našla si čas v nabitém programu a Deníku odpověděla na několik otázek.

Zpíváte ráda na plesech, líbí se vám atmosféra těchto akcí?

Proč bych nezpívala ráda na plesech?
Vystoupení na nich je jako každé jiné a já se snažím, aby lidé nejen poslouchali, ale aby si také dobře zatančili. A podle toho volím repertoár. Atmosféra na plesech bývá někdy naprosto skvělá.

Tančíte ráda? Chodíte na plesy i v „civilu", nejen pracovně?

Tančím velmi ráda, ale na plesy mimo práci z velké většiny nechodím. Čas od času, když je příležitost, si zatančím na večírku, na diskotéce, ale málokdy. Naposledy jsem si naprosto skvěle zatančila se zpěvákem Petrem Kolářem, když slavil Karel Gott sedmdesátiny. To bylo opravdu nádherné.

Můžete prozradit, kolik večerních rób máte ve svém šatníku? Máte nějaký vyloženě oblíbený model či barvu?
Přímo večerní róby moc nepěstuji. Jsem typ, kterému sluší kalhotové modely. Snažím se i na plese to nějakým způsobem zkombinovat tak, aby mi to slušelo, abych byla večerní a přitom abych byla charakteristická a taková, jaká jsem. A navíc, když zpěvák zpívá na plese, tak je to něco jiného, než když se jde bavit. Etiketa vyžaduje večerní toalety, ale u zpěváka a zpěvačky to není podmínkou. Ve velkých, přezdobených róbách se necítím dobře.

Už jste účinkovala s pardubickými Pirate Swing Band, s nimiž budete hrát v sobotu na plese, a jak spolupráci s těmito hudebníky hodnotíte?

Bude to naše první společné vystoupení, ale zkoušela jsem s nimi. Zajela jsem si do Pardubic na zkoušku. Vím, jak hrají, jsem s nimi velmi spokojena a věřím, že to nebude naše poslední vystoupení.

Vypadáte výborně. Jak o sebe pečujete?
Jen já sama dobře vím, když se ráno podívám do zrcadla, jak vypadám. Ale děkuji za kompliment. Velmi ráda jezdím na běžky do českých Jizerských hor a také do lázní. A to všechno má vliv na můj vzhled – čerstvý vzduch, kvalitní jídlo a pohyb. Zatím nejsem příznivcem estetické medicíny.