Přibližně tisícovka diváků zaplnila v pátek 31. 8. večer zdejší letní amfiteátr, kde se uskutečnil druhý Charitativní folkový večer. Jeho výtěžek byl věnován dětskému oddělení pardubické nemocnice.

„Nechceme děti jen léčit, ale zároveň jim poskytnout co nejpříjemnější prostředí. Vážíme si této podpory, kterou využijeme rozumně a v zájmu dětí,“ řekl primář dětského oddělení Vladimír Němec.

Kromě Františka Nedvěda a hradecké Lokálky se o hudební program postarala pardubická folková kapela Pidilidi.

„Jsme rádi, že jsme svou účastí mohli něco udělat pro pardubickou nemocnici. Nikdy člověk neví, kdy ji bude sám nebo někdo z jeho blízkých potřebovat,“ sdělil lídr Pidilidí Radek „Píďa“ Bartoš.

Miss v plavkách zima nebyla

Mezi hlavní lákadla programu patřila i módní přehlídka, jejíž hvězdou byla Česká miss 2006 Renata Langmannová.

„Každá dívka, která se účastní soutěže královny krásy, tvrdí, že chce charitou zachránit svět. To pochopitelně sama těžko dokáže, ale může dobré myšlence alespoň pomoct. Kdyby každý člověk přispěl třeba jen trošičku, byla by určitě situace v této oblasti mnohem lepší,“ konstatovala Renata Langmannová, která v Živanicích předváděla i plavky. „Zima mi nebyla. Je to něco jiného, když člověk jde v plavkách mezi lidmi a někteří se na něj dívají ani ne z metru. Ale předvádělo se nám tu moc dobře. Lidé tu vytvořili velmi příjemnou atmosféru,“ uvedla Česká Miss 2006, jež se na improvizovaném přehlídkovém molu objevila také s dětmi.

Tři nové tváře podpořil kapitán

„Děti byly úžasné. Byla jsem s nimi moc spokojená a myslím, že to ocenili i diváci,“ nechala se slyšet Renata Langmannová, která se už při společné autogramiádě ocitla doslova v obležení kvarteta pardubických basketbalistů.

„Rádi takové akce podporujeme, zvláště když jde o aktivity, které se týkají našeho mateřského města,“ poznamenal kapitán pardubických basketbalistů Jiří Novotný. Ten se do Živanic vypravil společně s třemi novými posilami klubu – americkým rozehrávačem Levellem Sandersem, bermundským křídelníkem s britským pasem Sullivanem Phillipsem a americkým pivotem Tarvisem Williamsem.

„Mám rád akce, na nichž se lidé sejdou a dobře se baví. Je fajn, že se jich tu tolik sešlo a že podpořili dobrou věc. Osobně jsem se v minulosti některých charitativních akcí pro děti účastnil, ale nikdy nešlo o takovou, která by měla tak rozmanitý program,“ svěřila se nová pardubická posila, která přišla z Mlékárny Kunín.

Přijel i „skoro domácí“ ministr!

Páteční benefici přijel podpořit rovněž ministr zemědělství Petr Gandalovič. „V Pardubicích jsem prožil velkou část svého života. Dokonce jsem ve zdejší nemocnici byl jednu dobu na brigádě. K celému regionu mám velmi dobrý vztah. Znám odtud spoustu lidí. Kdykoliv mám čas, rád sem zavítám,“ pravil ministr.

Pochvaloval si i charitativní rozměr akce. „Je výborné, když se lidé sejdou, pobaví a zároveň podpoří dobrou věc. Tak by měl život v obcích a městech vypadat,“ nechal se slyšet Petr Gandalovič.

Přestože večer provázelo několik organizačních zmatků, byli pořadatelé s jeho průběhem spokojeni. „Báli jsme se počasí, ale naštěstí to dobře dopadlo,“ oddechl si hlavní organizátor akce Pavel Uhlíř.

Více informací o koncertu Františka Nedvěda a Lokálky najdete ZDE