Koncert slibuje mimořádný zážitek a navíc chce přinést důkaz, jak zajímavé výsledky lze očekávat od spolupráce interpretů různých žánrů.
„Projekty multižánrové a crossoverové jsou dnes pro Komorní filharmonii Pardubice pravidelným obohacením jejího běžného klasicko-romantického repertoáru a jsou důkazem, že kvalitní hudbu je možné provádět na špičkové úrovni napříč žánry a styly," prohlásil dramaturg Komorní filharmonie Pardubice Bohuslav Vítek.

V minulosti byl pardubický orchestr aktérem různých úspěšných multižánrových projektů, jakými byly například koncerty se zpěvačkou Dashou, šansoniérkou Radkou Fišarovou či undergroundovou skupinou The Plastic People of the Universe.
Ke svému druhému koncertu cyklu „Máme hosty" přizvala Komorní filharmonie k hostování právě Dana Bártu se skupinou Illustatosphere, kteří spolu s pardubickou filharmonií uvedou písně ze svého repertoáru.

Úpravy šité na míru

Speciálně pro tento mimořádný koncert vznikly na popud Komorní filharmonie zcela nové aranže a úpravy skladeb Dana Bárty a jeho skupiny, šité na míru pardubickému orchestru, které organicky propojí zvuk klasického tělesa a jazzové kapely Dana Bárty. Na koncertu s Komorní filharmonií zazní písně z alb Entropicture, Retropicture, Theyories, Animage a Illustratosphere. Komorní filharmonii bude řídit její šéfdirigent Marko Ivanović. (kfr)