Pardubický rodák, účastník pěvecké soutěže SuperStar Petr Dvořák (na snímku Jana Vondráka) se svou skupinou Arpegi natočil v pardubickém diskoklubu Klec nový videoklip.

„Je to klip k našemu singlu Letní žár. Pojednává o člověku, který je barmanem, ale nebaví ho to a sní o tom, že se stane popstar. Ve svém snu se ocitne na diskotéce a vidí sám sebe jako zpěváka na zábavě. Každý ho vítá a on si užívá akci,“ přiblížil děj videoklipu šestadvacetiletý zpěvák Petr Dvořák.
Videoklip se ale původně měl natáčet v luxusním hotelu v Praze.

„Majitel stále oddaloval termín, což pro nás bylo časově nepřijatelné,“ uvedl Dvořák.

Původně v luxusním pražském hotelu

S místem se změnil i scénář. „Původně to mělo být o tom, že pražská mládež se baví v luxusním hotelu, takže jen o večírku. V Pardubicích jsme přidali i sen. Barman si vlastně prožije to, po čem touží. Pak se ale probudí a vše se vrací zpátky do reality,“ vysvětlil Dvořák.

Videoklip točila filmařská společnost, která tvoří pro známé osobnosti. Scénář byl připravený dopředu, ale dostál některých změn.

„Na place se to mění podle aktuálního děje. Točí se vlastně za pochodu,“ řekl Dvořák.

Singl se do rádií dostane v září

Z rádií by singl měli posluchači slyšet už v září. „Jednáme asi s dvaceti rádii. V září bude dotvořen i klip, chceme ho šířit nejen po sociálních sítích, jako je Facebook, ale i do hudebních televizí. Zatím je ale vše rozjednáno, “ poznamenal Dvořák.

Klip by prý měl být sestříhán a dostat finální podobu do čtrnácti dnů.

Arpegi je podle Dvořáka nový projekt na české hudební scéně.

„Celý projekt není o koncertech, zatím připravujeme klip a další singly. Vznikne promo CD, se kterým budeme oslovovat firmy, aby nám ho vydaly. Vystupujeme v pražských klubech, ale jde spíše o prezentaci,“ upřesnil Dvořák.

O hudbu ve stylu pop disco a pop dance se v duu Arpegi stará Pavel Ryška (vlevo), který hraje na klávesy, a texty skládá Dvořák (vpravo).
Ten dříve zpíval v rockové kapele, se kterou vydal dvě desky. Umístili se i v soutěži Český slavík.

Lákavá nabídka na vlastní projekt

„Chtěl jsem se ale věnovat něčemu jinému a dostal jsem nabídku vytvořit si vlastní projekt,“ konstatoval Petr Dvořák.

Zpěvák vystupoval i sólově na diskotékách, teď se podle vlastních slov vrátil k tomu, co dělal dříve. Kromě zpěvu pardubický rodák ovládá i hru na klávesové nástroje.

Na pódiu už se setkal se známými skupinami, jako je Yo Yo Band, Arakain, Olympic, Argema, Alkehol a další.

Vystupoval nejen v České republice, ale i na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku.

Dvořák také úzce spolupracuje s některými našimi předními umělci a společně s nimi vystupuje na nejrůznějších společenských a kulturních akcích po celé republice, a to nejen v roli zpěváka, ale i moderátora. (len, veh)