„Snímek režíroval Danny Boyle, který natočil například také Milionáře z chatrče nebo drama 127 hodin," sdělil jeden z provozovatelů kina Jan Motyčka.

Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy 
o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly.

Je to monstrum, které šikanuje své podřízené za neplnění nesplnitelných příkazů. Ponižuje matku své dcery, jejíž otcovství i přes soudní rozhodnutí neuznává a do krve se hádá se svou pravou rukou Joannou Hoffmanovou, dokud nedosáhne svého.

S ubíhajícími minutami se však z jednorozměrného psychopata stává mnohovrstevná osobnost, kterou budou diváci chápat, obdivovat, ale také nenávidět. Asi jako každou výjimečnou lidskou bytost, která viděla o kus dál, než všichni ostatní.

Hlavní roli ztvárnil Němec Michael Fassbender, který je známý například 
z filmové série X-Men, kde si zahrál Erika Lensherra neboli Magneta. Jako britský voják vyslaný na misi do nacistického Německa je známý z Hanebných panchartů.

Ve vedlejších rolích se představí například Britka Kate Winslet, která za výkon získala Zlatý Glóbus, nebo londýnská rodačka Katherine Waterston.