Od 21.30 hodin uvede zcela zdarma film Asterix a Vikingové. „Přestože je začátek projekce pro děti poměrně pozdní, věříme, že si tento snímek své diváky najde. Potvrdilo se to například při filmech, jako byla druhá pokračování Garfielda či Doby ledové. Ačkoliv šlo rovněž o snímky hlavně pro děti, dosahovaly v letním kině rekordní návštěvnosti,“ konstatoval jeden z provozovatelů Pardubického letního kina Pernštejn Jan Motyčka.

„Film Asterix a Vikingové vypráví o tom, jak do Gálie přijede Zničehonix. Asterixovi a Obelixovi je přidělen nemožný úkol – učinit z něj pravého muže. Pod arogantním zevnějškem městského kluka se však skrývá ustrašené kuře a tvrdý trénink, kterého se mu dostává, pár věcí změní,“ nastínil děj příběhu Jan Motyčka.

„Vše se ale zkomplikuje, když do Gálie připlují Vikingové, tvrdí a nebezpeční válečníci, kteří jsou rozhodnuti najít toho, kdo zná strach a naučí je létat. No a právě ten, kdo je to má naučit, je Zničehonix,“ poznamenal jeden z provozovatelů Pardubického letního kina Pernštejn.