Šebek konec! Říha s Baďoučkem jakbysmet! V Pardubicích se během víkendu připravil scénář revoluce, v pondělí se odehrál. Bylo to rychlé a razantní. Bez kompromisů. Kýbl plný Šebkových chyb a omylů přetekl. Další sezona, pod bývalým GM už čtvrtá v řadě, směřovala znovu do kopru.

Majitel Roman Šmidberský si hrozící katastrofu moc dobře uvědomoval. Tohle vážně mohlo skončit ošklivě a zatraceně velkou bouračkou. Osudy Slavie a Kladna jsou příliš živé na to, aby akcionáři HC Dynamo zůstali nečinní a jen s vytřeštěnýma očima sledovali, jaká hrůza se během následujících měsíců může odehrát.

Odvolání neúspěšného a v okolí „hockeytownu" zhusta neoblíbeného manažera byla jediná možnost, jak zkusit vyklouznout z temnoty. Ne, Šebek nedělal všechno špatně. To by nebyla pravdivá obžaloba. Trochu se ho na tiskové konferenci zastal i samotný Šmidberský, když pravil, že za Šebkovy vlády došlo k debordelizaci určitých věcí, které v klubu historicky vznikly. Přesto neopomněl dodat, že za tři roky klub spadl do průměru, možná podprůměru. A za to nese plnou odpovědnost právě Šebek.

Šmidberský měl ale slábnoucí lesk pardubické chlouby rozpoznat dřív a zařídit se podle toho. Za to, že v současnosti vlastní jen průměrný klub, si může do jisté míry sám. Vždyť on je tady majitel. On vytyčuje cestu a ukazuje směr. Se Šebkem terč netrefil, přichází další pokus.

Prostor dostává třiačtyřicetiletý Pavel Rohlík. Muž, jenž si v Pardubicích snad kromě hlídače parkoviště vyzkoušel všechny pracovní pozice. Do prestižní funkce vstoupil energicky a s jasnými „propardubickými" myšlenkami. Šmidberskému nezbývá než věřit, že tohle je konečně ta správná vize. Jinak se může hodně brzo ošklivě bourat.