Pardubičtí zastupitelé ve čtvrtek opět nelenili a diváci online přenosu z jejich zasedání se mohli dozvědět spoustu zajímavých věcí, o kterých dosud neměli ani tušení.

• „Nevím, jak k vám mohla dojít mailová korespondence. Znalec posílal svůj posudek na můj mail," podivila se náměstkyně primátora Helena Dvořáčková nad informacemi bývalé primátorky Štěpánky Fraňkové. Že by se snad lékařka Pardubické nemocnice dala na dráhu počítačového hackera? To je živobytí skoro stejně riskantní jako dělat v Pardubicích primátorku. Navíc je potřeba si začít shánět nějaký azyl. Zakladatel WikiLeaks Julian Assange by Fraňkové nejspíš doporučil ekvádorskou ambasádu.

• „Já se omlouvám za svoji pomalost, možná hloupost…", „Nejsem nejchytřejší na světě…", „Pro nás, hloupé zastupitele…" Zastupitel František Brendl by měl nejspíš navštívit nějaký kurz na zvýšení sebevědomí. Tolik sebekritických výroků v jednom tříminutovém vystoupení se jen tak nevidí. Zvlášť u politiků.

• „Mně je jedno, jestli je text poslán mailem, dopisem nebo poštovním holubem," prohlásil bývalý starosta Dukly Jiří Hájek. Aspoň už není potřeba řešit nákup tabletů pro zastupitele. Stačí, když jim na radnici vybudují holubník.

• „Vypadá to stejně, jmenuje se to stejně, má to stejné kulaté razítko." Co je to? Tuhle hádanku si pro své kolegy připravila Štěpánka Fraňková. Správná odpověď zní: znalecký posudek na prodej Ideonu. Tak a příště by si mohl některý ze zastupitelů připravit pohádku. Začátek je jasný: „Bylo, nebylo v jednom perníkovém království…"