Miroslav Řepa, 84 let, architekt:
Pojem AFI Palác je natolik ustálený, a to se netýká jen Pardubic, ale širšího okolí, že bych ho opravdu neměnil. Lidé ho budou podle mého názoru používat i nadále. Co se týká názvu ČEZ Areny, její jméno se mění podle investora. Proto si myslím, že zabývat se změnou názvu je zbytečné. Především se musíme snažit udržovat budovy v takovém stavu, v jakém vypadají teď.

Lukáš Argay, 28 let, OSVČ:
AFI Palác bych nechal, jak je. Lidé ale budou chodit nakupovat, ať se děje, co se děje. V aréně se fandí našim hokejistům, proto bych ji pojmenoval více domácky, pardubicky. ČEZ Arenu bych přejmenoval třeba na Pernštejn Dome.  Tím bychom byli ojedinělí a trochu jsme zazářili. Stadiony a arény po celé republice totiž mají obvykle název podle investorů či majitelů.

Jan Motyčka, 35 let, provozovatel Pardubického letního kina:
AFI Palác se jmenuje podle provozovatele a aréna má název podle investora. AFI Palác bych určitě nepřejmenovával, protože lidé už jsou s tímto názvem sžití. V případě arény to bylo tak, že si společnost ČEZ tímto způsobem platila reklamu.  Myslím, že je naprosto v pořádku, že se hala jmenuje podle sponzora. Chodí to takhle po celém světě.

Nikol Laifrová, 22 let, studentka pardubické univerzity:
Jako studentka třetího ročníku na Univerzitě Pardubice se setkávám s AFI Palácem celkem často. Do ČEZ Areny zavítám jen výjimečně. Například jsem se zúčastnila univerzitního derby. Za tu dobu jsem si na tyto názvy zvykla, proto bych je nechala při starém. Myslím si, že ze slovní zásoby pardubických občanů  tato pojmenování nezmizí.

Tomáš Pelikán, 39 let, ředitel Dopravního podniku města Pardubic:
ČEZ Arena se jmenuje podle svého partnera. Jestli se přejmenuje na městský stadion či hokejovou arénu, není důležité. Ten, kdo bude vymýšlet nový název, by mohl vytvořit anketu a ptát se lidí, co navrhují. AFI Palác se jmenuje podle společnosti, co ho vlastní. Proto mě nepřísluší přemýšlet nad novým názvem.

Eliška Matějková, 22 let, studentka:
To je záludná otázka. Asi bych název ČEZ Areny nechala stejný. Myslím si, že nemá smysl ho měnit. Sportovní fanoušci a pardubičtí občané si na něj už zvykli. AFI Palác bych přejmenovala na Alfa Palác  či jen Alfa. Písmeno z řecké abecedy by dodalo obchodnímu centru eleganci a šarm. Možná by změna názvu zvýšila obchodům tržby.   (mue)