Ministerstvo vnitra se rozhodlo občanům připomenout, že se musí bát a začlo harašit zbraněmi. Prý proti teroristům.

Pro příklady z říše absurdna netřeba chodit daleko. V Praze někdo hodí petardu do telefonní budky a policie kvůli tomu uzavře náměstí, kolem chodí technici ve sterilních oblecích a do toho pyrotechnik. Manévry kvůli petardě? Kde asi vezme policie lidi na vyšetřování všech novoročních petard a ohňostrojů.

Policejní zajištění hokejového utkání Pardubice – Brno je další ukázkou toho, jak bojem s větrnými mlýny nadělat z policistů neužitečné statisty ve chvíli, kdy by je občan skutečně potřeboval.

Do města přijede 500 ožralých Brňáků, kteří mohou v klidu terorizovat nicnetušící lidi na nádraží dýmovnicemi a pyrotechnikou. Policie na to jen kouká, protože na ten cirkus nemá dost lidí. Ty, které má, totiž poslalo Chovancovo ministerstvo místo opravdu potřebné policejní práce raději vyhlížet teroristu Usámu.

Ti policisté, kteří by třeba i něco pro ten veřejný pořádek udělat mohli, nic dělat nemohou. Na ramenou či na krku jim totiž visí samopaly vzor 58, které u krocení ožralých Komeťáků mají jediný účel – překážet.

Ostře nabitý samopal je pro policistu v takovém davu vysloveně požehnáním.

Musíte to mít u sebe, protože v služebním autě není kam to zamknout, dávat pozor aby vás to nepraštilo, nespadlo to na zem, aby ta 40 let stará flinta s municí pochybného původu i stáří sama od sebe nespustila a dávat pozor, aby nějakého opilého borca ze Štatlu nenapadlo si ho od vás vypůjčit.

Policista vybavený z rozkazu vyšších míst takovým samopalným nesmyslem, ze kterého v životě vystřelil naposled v příjimaci (a to kdoví jestli) je předem vyřazen ze hry, i kdyby na něco skutečně došlo.

V davu 500 opilých brňáků kupodivu zase nebyl ani jeden mezinárodní terorista Usáma. A kdyby byl, tak na jeho pacifikaci samopalem vzor 58 může policista rovnou zapomenout. Tedy pokud by s Usámou nechtěl zastřelit i těch pět nevinných nebožáků, co budou v té chvíli stát za ním.

Na ty kluky se samopaly v uniformách se ale zlobit nelze. Ti také vědí, že ty samopaly pro ministerský boj s terorismem jim jsou ve výkonu služby leda na … sprosté slovo.