„Na začátku svého angažmá jsem si jako hlavní cíle vytkl ekonomickou stabilizaci klubu, lepší práci s mládeží a do tří let od koupi klubu zisk titulu mistra české extraligy. Klub jsem přebíral se záporným vlastním kapitálem převyšujícím 70 milionů korun, což fakticky znamenalo reálnou hrozbu nucené likvidace společnosti a konce extraligového hokeje v Pardubicích. Osobně jsem v průběhu svého angažmá musel do klubu investovat významné finanční prostředky. I přes nevýhodné podmínky ze strany města (například žádný jiný klub nemusí splácet rekonstrukci zimního stadionu) a v průběhu let neustálému nárůstu subvencí ze strany jiných měst (drtivá většina klubů má s městy vyjednanou o desítky milionů lepší roční bilanci než Pardubice) se nám podařilo finanční situaci stabilizovat a velkou část záporného vlastního kapitálu umazat. Během oněch téměř devíti sezon patřil náš rozpočet bez jediné výjimky k nejvyšším v extralize a tvořil vždy základ k možným sportovním úspěchům. Na rozdíl od minulosti jsme však těchto výsledků nedocilovali populistickým zadlužováním na úkor budoucnosti, nýbrž odpovědnou rozpočtovou politikou bez nutností čerpání cizích zdrojů.

Co se sportovních úspěchů týče, pak klub získal během našeho angažmá dva extraligové tituly a jednu bronzovou medaili. Mládežnické oddíly daly našemu hokeji řadu špičkových reprezentantů, kteří se prosadili u nás i v zahraničí. I současný extraligový kádr byl jak rozpočtově, tak i sportovně budován s výrazně vyššími ambicemi než ukazuje aktuální tabulka.

Ač nebyla finanční nabídka města na převzetí mého podílu v komparaci s jinými zájemci nejvýhodnější, preferoval jsem ji jako nejjistější pro zachování budoucnosti špičkového hokeje v našem městě.
Nadále tak zůstávám věrným fanouškem Dynama a přeji mu mnoho sportovních úspěchů."

Roman Šmidberský