1:4, 4:7 a 3:6. To jsou poslední výsledky Pardubic na vlastním kluzišti. První gól Dynama nic neznamená, soupeř stav v pohodě obrátí.

O tom, že by se soupeři báli jezdit do Pardubic, se rozhodně nedá mluvit. Dynamo má ze všech extraligových klubů nejhorší bilanci domácích zápasů, když v této sezoně získalo před vlastním publikem pouze 21 bodů (loni jich měli Pardubičtí za celou základní část 33).

Ještě dva zápasy v základní části, pak tři duely v play out a s největší pravděpodobností šest utkání během baráže. To je pro změnu zbývající program Pardubic na ledě Tipsport areny.

Právě v bojích o extraligovou příslušnost mohou být výsledky domácích zápasů rozhodující. Pamatujete na loňskou baráž? Litvínov i Karlovy Vary se zachránily, k čemuž si výrazně pomohly právě ve své aréně. Hráči Vervy neztratili ze šesti pokusů ani bod, Karlovarští pak před svými diváky prohráli pouze jednou.

Nelze očekávat, že se vše v baráži najednou změní. Již v neděli Dynamo doma hostí Vítkovice. Tedy soupeře, který na konci listopadu odjížděl s prohrou 0:3. Když už se příprava hráčů směřuje na klíčovou část sezony, je nutné na stejnou vlnu naladit i diváky a urvat ještě před závěrem ročníku pozitivní výsledky. Bez získaných bodů z domácího prostředí bude úkol mnohonásobně složitější.