Silnice a chodníky  s nápisy jako „89 – Klausem řízený podvod" a dalšími po celém obvodu města pomaloval jeden muž, a to 34letý Miloš Cach, někdejší člen ČSSD, který v současné době  vystupuje jako takzvaný nezávislý politický aktivista. Upozornil na sebe organizacemi protestů známých jako Holešovská výzva.  Podobné nápisy vyvedené bílou barvou na chodníku, které například tvrdí, že politické strany slouží mafiím, a musí proto zmizet, se objevily v centru Prahy včetně Václavského náměstí. Miloš Cach v komunálních volbách v roce 2010 neúspěšně kandidoval za ČSSD do pardubického zastupitelstva i zastupitelstva druhého městského obvodu. Co na to víkendová porota?


Jiří Petr, pardubický člen Akademie populární hudby
Je dobře, že ho městská policie chytla, chválím, ale dal bych mu to na jeho náklady uvést do původního stavu.

Romana Vojířová,ředitelka Kulturního centra
Lidé jsou naštvaní a nevědí, jak jinak vyjádřit svůj  názor. Kdyby ale každý psal na chodníky, můžeme se odstěhovat zpátky do džungle.

Lumír Sokol, 
provozovatel klubu Ponorka
Lidé si měli rozmyslet při volbách, koho chtějí za své zástupce a ne si vybíjet zlost nyní psaním hesel na ulicích, chodnících a silnicích.

Jiří Ševčík
, zpěvák a moderátor

Nápisy jsem neviděl. Je to vizitka, že tu máme demokracii. To je dobře. Ale lze polemizovat o formě vyjádření dotyčného člověka.

Jan Andrlík, ředitel společnosti EBA
Ty nápisy jsem neviděl, ale je to absence beztrestného vyjadřování. Ať to řekne veřejně. Je to jednorázové ovlivňování veřejnosti.