Na hřišti nováčka již fotbalisté Pardubic potřebovali uspět. To znamenalo především vstřelit gól, který by dal týmu naději na dobrý výsledek. Stal se pravý opak. Prostějov skóroval třikrát a získal první druholigovou výhru.

Pardubická krize se naopak prohlubuje. Mužstvo již přes 600 minut nedokázalo vstřelit gól, v tabulce za ním jsou jen oba nováčci. Příležitosti k tomu, aby pro sebe branku soupeře znovu odemkli, přitom Pardubičtí měli. Nejen na začátku zápasu mohli skórovat. Po přestávce jim mohla pomoci penalta. Ani tu ovšem hosté neproměnili.

Těžko říct, jestli po první výhře nebylo prostějovskému trenérovi Miroslavu Takáčovi Pardubic líto. Ten po utkání prohlásil, že Východočeši byli nejlepším soupeřem, s nímž dosud v soutěži hráli. Sportovní manažer František Jura zase uvedl, že jeho týmu vyhovovalo právě to, že Pardubice chtěly hrát fotbal. Prostějov využil okének v obraně.

Slova možná hezká, ale v současné situaci si za ně Pardubice nic nekoupí. Góly, natož body, jim vyslovená pochvala z tábora soupeře nezajistí.

Nic nového, zápas v Prostějově znovu rozhodovala produktivita. S tou se potýkal i soupeř. V deseti zápasech skóroval pětkrát, Pardubicím nasázel tři branky. Efektivita Prostějova v utkání byla téměř stoprocentní.

Něco podobného potřebují i Pardubice. Maximálně odbojovaný zápas, který by přinesl odměnu v podobě kýženého gólu. Na podzim je totiž ještě čekají důležité zápasy. Táborsko, Třinec či Vítkovice. Tedy soupeři ze spodní poloviny tabulky.