„Konečné rozhodnutí bude muset stejně učinit zastupitelstvo města, které bylo zvoleno na základě svých volebních programů. Schovávat se za názor lidí, ukazuje neschopnost současně zvolených zastupitelů samostatně rozhodovat," řekl Jan Linhart, předseda Klubu přátel Pardubicka.

„Myslím si, že na náměstích se rozhodovalo naposledy ve starém Římě a od té doby přeci jenom uběhl dlouhý čas. Tak jako v 90. letech minulého století rozhodovali o zřízení obvodů volení zástupci občanů, tak by se mělo rozhodovat i dnes. A při komunálních volbách by rozhodnutí zastupitelů volič zhodnotil," doplnil.

Členové výboru Klubu přátel Pardubicka jsou rovněž přesvědčení o tom, že formulace otázky v referendu není vhodná, protože při jejím současném znění, budou lidé bydlící na třídě Míru rozhodovat o tom, zda má být městský obvod v Lánech na Důlku nebo v Rosicích a obráceně.

„Vyhlášení referenda měl předcházet podrobný rozbor nejen stávajícího stavu, ale hlavně stavu budoucího. Místní komise, jejichž zřízení místo zrušených obvodů paní primátorka podporuje, a vytvoření placených gubernátorů, kteří by měli obvody na starost, považujeme za krok špatným směrem. Místní komise již v minulosti několik let pracovaly a výsledek jejích práce byl mizivý, protože na velké radnici jejich zápisy nikdo nečetl, natož aby řešil zmiňované problémy," dodal Jan Linhart.