Byť mám dovolenou a většinu informací se dozvídám se zpožděním, tak jsem původně ani nechtěl reagovat na některé podle mne předvolební výpady. Jak kdo tenkrát hlasoval, je snadno zjistitelné, a které strany pro co hlasovaly také. Ale názor zastupitele Alexandra Krejčíře z ODS mi jen připomíná staré přísloví o potrefené huse. Fakta hovoří, ale zcela jasně…

Alexandr Krejčíř a jeho politická strana hlasovali pro návrh, aby byla zachována doprava. Vymlouvat se teď na to, že nevěděl, jaká bude výsledná podoba sloupů, je úsměvné. Kdyby zůstalo v platnosti původní usnesení, tak jsme jakoukoliv podobu sloupů nemuseli řešit. Ale usnesení se hlasováním zastupitelstva změnilo a jedním ze zastupitelů, který to umožnil, byl náš pan kritik Krejčíř.

Náročný projekt

Škoda, že pan zastupitel v dobách, kdy dělal náměstka primátora, neměl více píle, aby rekonstrukci rozjel on sám. Určitě na to času měl více než dost. Ale chápu to, je to složitý a náročný projekt a asi byly jiné priority.

Já i ČSSD, které jsem byl v komunálních volbách v roce 2010 lídrem, jsme vždy jednoznačně podporovali čistou pěší zónu s vymístěním dopravy. Kdyby zůstalo v platnosti usnesení o čisté pěší zóně, tak jsme nemuseli tento problém vůbec řešit. Ale někteří zastupitelé asi už zapomněli pro co hlasovali, doufám, že ale pouze oni.

Pevně věřím, že výsledný efekt z rekonstrukce třídy Míru, která se bohužel jen pusou opravovala dlouhé roky a začala se opravovat až za současné koalice, se bude nakonec líbit a tato ulice bude chloubou našeho města.

Jindřich Tauber, první náměstek pardubické primátorky