Jak to vlastně od rána na našich silnicích vypadalo a jak se s tím popasovali silničáři? Připravujeme videorozhovor s ředitelem Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslavem Němcem, který přineseme během dopoledne.

Dvě osobní vozidla se srazila kolem šesté hodiny ráno na silnici mezi Heřmanovým Městcem a Rozhovicemi. Hlavní tah na Čáslav - tedy silnice z Chrudimi do Heřmanova Městce - je po osmé hodině ranní už částečné průjezdná, ještě před půl hodinou se tu však tvořily kolony, které komplikovali práci i silničářům a sypací vozy měly kvůli hustému provozu potíže s ošetřováním vozovky.

Nehoda dodávky a dvou osobních aut uzavřela kolem půl šesté ráno i hlavní tah z Chrudimi na Pardubice. Jedna osoba v dodávce byla zraněna. V téměř tříkilometrovém úseku ve směru na Medlešice skončilo v příkopu i několik dalších vozidel. Havárie se nevyhnula ani vozidlu zasahujících hasičů, které nezvládlo na kluzké vozovce dobrzdit a narazilo do osobního vozidla. Silnice v tomto úseku musela být kvůli vyšetřování a vyprošťování vozidel zcela uzavřena. Policie na místě řídí dopravu, mezi osmou a devátou by mělo dojít ke zprůjezdnění komunikace.

Střet dvou osobních aut naštěstí bez zranění komplikuje od sedmi hodin dopravu mezi Vestcem a Tuněchody. 

Náledí stálo i za srážkou nákladního a osobního vozidla u Zaječic na silnici směr Chrast, v daném úseku havarovala i dvě osobní vozidla. Všechny nehody se tu naštěstí obešly bez zranění.

Až tři hodiny musí řidiči počítat s možným omezením na silnici ve Štěpánově u Skutče, kde po sedmé hodině došlo ke střetu osobního automobilu s motorkářem. Silnice je nyní uzavřena kvůli záchranným a vyprošťovacím pracím, policie už je na místě. 

Nehoda je hlášena i z Čankovic, na odbočce na Moravany se tu kolem 7:30 dostal automobil mimo vozovku a narazil do stromu. 

Připravujeme další informace a fotografie  a video přímo z terénu. 

Aktuální informace o sjízdnosti

Hlinecko 13.3.2013 7:03 Teplota od -4 do -3°C; Počasí: zataženo, mrholení, slabý vítr, mlha místy; Silnice I. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Silnice II. a III. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Na neošetřených vozovkách se vytváří ledovka!

Chrudimsko 13.3.2013 7:35 Teplota od -5 do -3°C; Počasí: zataženo, mrholení, slabý vítr, mlhavo; Silnice I. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Silnice II. a III. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; inertní okruhy kryty posypem, vlivem mrholení namrzání všech vozovek.

Železné Hory - Třemošnicko 13.3.2013 7:38 Teplota od -4 do -2°C; Počasí: zataženo, mrholení, slabý vítr, mlha místy; Silnice I. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Silnice II. a III. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Na inertních okr. místy náledí, kryté posypem. Sjízdné se zvýšenou opatrností.

Skutečsko 13.3.2013 7:58 Teplota od -3 do -2°C. Počasí: zataženo, mrholení, slabý vítr, mlha místy; Silnice I. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Silnice II. a III. třídy: mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností; Vlivem mrholení a záporných teplot dochází k namrzání vozovek.

Zdroj: SÚS Pardubického kraje