Tragicky začala neděle na Pardubicku. Na silnici I/37 došlo k dopravní nehodě, která si vyžádala lidský život. Střet dvou automobilů odnesla 80letá řidička.

Co přesně se na místě stalo, budou muset rozluštit až vyšetřovatelé dopravních nehod. Není totiž příliš jasné, kdo za celý střet může. Vše se odehrálo na světelné křižovatce u Dražkovic. Maličký osobní automobil osmdesátileté řidičky jedoucí směrem od Dražkovic se střetl s dodávkou s polskými registračními značkami. Ta jela po hlavní od Chrudimi na Pardubice a osobní automobil nabrala na jeho přední část. Křižovatka je ale řízena semafory, takže není možné, aby se oba vozy na ní dostaly zároveň. Jeden z řidičů jel zřejmě na červenou.

Obě auta po nárazu skončila mimo komunikaci. Záchranáři, kteří dorazili na místo, už ale mnoho nezmohli. Platný nebyl ani vrtulník. 80letá žena na místě následkům střetu podlehla, trojice Poláků byla převezena do nemocnice s lehčími poraněními. Radost z toho ale zřejmě měli i záchranáři, protože minimálně jeden z Poláků nich trpěl kožní chorobou - svrabem. Řidič dodávky nebyl pod vlivem alkoholu ani návykové látky, u mrtvé ženy to bude muset prokázat až pitva.

Policie místo nehody kvůli vyšetřování uzavřela. Doprava na silnici I/37 je v úseku světelné křižovatky až po dražkovický silniční nadjezd uzavřena. Policie dopravu odklání po takzvané staré silnici na Chrudim přes obec Dražkovice.