„Dne 1. června v 17:50 hodin došlo v Pardubicích na křižovatce v blízkosti univerzitní menzy, k havárii cyklisty, které mělo předcházet vyjetí řidičky osobního automobilu Škoda Felicia na hlavní pozemní komunikaci, kudy projížděl nezletilý cyklista," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Mladý muž zareagoval brzděním tak intenzivním, že přepadl přes řídítka na komunikaci. Do kontaktu s vozem nepřišel, ale i tak utrpěl těžké poranění levé ruky.
Provedenou dechovou zkouškou byl alkohol v dechu u obou účastníků vyloučen. Policisté ale k nehodě hledají případné svědky.

Chvilková nepozornost zřejmě stála i za další nehodou. „Na stezce pro chodce a cyklisty souběžné s ulicí kpt. Bartoše v místě, kde se ve směru od Kauflandu dělí, měl nezletilý sportovec přejíždět z levé strany vpravo, kde se střetl s neznámým cyklistou, jedoucím směrem k vlakovému nádraží," popsala Maturová.

Po pádu mladý muž utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Zda utrpěl zranění nebo nějakou škodu i neznámý cyklista, policisté nevědí. Muž sice upadl na travnatý pás, ale vstal a z místa odjel.

„Pokud víte, kdo to byl, nebo zprávu čte přímo on sám, ať se přihlásí policistům skupiny dopravních nehod na telefonním čísle 974 566 254.

Podle tvrzení nezletilého by se mělo jednat o staršího cyklistu s knírkem, s šedivými vlasy a s brýlemi s kulatými obroučkami," vyzývá Eva Maturová. (sejk)