Vlak u Černé za Bory na Pardubicku v pátek odpoledne srazil a usmrtil člověka. S největší pravděpodobností šlo o sebevraždu. Muž měl podle svědků do kolejiště ulehnout.

Strojvedoucí rychlíku EuroCity jedoucího z Pardubic měl ještě stihnout reagovat a s použitím rychlobrzdy se pokusil vlak zastavit. Souprava měla ale v té chvíli rychlost kolem 145 kilometrů v hodině a srážce už zabránit nešlo. Vlak muže na místě usmrtil.

K nehodě došlo po čtrnácté hodině. 68letý muž měl do zahrádkářské kolonie za Černou za Bory přijet osobním vozidlem, které odstavil na konci cesty pár metrů od trati. Poté se odebral ke kolejím vzdáleným asi pět metrů a lehl do kolejiště. Vozidlo na místě zůstalo odemčené a policisté uvnitř zajistili i mobilní telefon. Důvody, které jej měli k takto zoufalému činu vést policisté zjišťují.

Nehoda způsobila zpoždění mnoha vlakových spojů. Provoz na koridoru byl nejprve zcela zastaven, po patnácté hodině byl částečně po jedné koleji obnoven se sníženou rychlostí. Pro cestující v osobních vlacích byla v úseku mezi Kostěnicemi a Pardubicemi zavedena náhradní autobusová doprava.