K té první došlo ve středu večer na silnici mezi Nemošicemi a Pardubicemi, kde 29letý cyklista jedoucí do Pardubic odbočoval vlevo na cyklostezku.

Při tomto manévru ale došlo ke srážce s osobním automobilem Volkswagen Passat, který cyklistu nabral zezadu. Muž na kole po střetu skončil na kapotě a čelním skle vozidla, které po srážce přejelo do protisměru a odtud do silničního příkopu, kde se zastavilo o značku označující právě tuto cyklostezku. Cyklista byl při tomto střetu naštěstí zraněn pouze lehce a byl převezen do nemocnice na pozorování.

„Hmotná škoda na místě byla vyčíslena na částku 87 tisíc korun a dechové zkoušky na alkohol u obou účastníků nehody vyšly negativní," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Policie ale hledá svědky i k další nehodě, ve které byl účastníkem cyklista a osobní automobil. K té došlo 24. září v 6:50 hodin ráno na křižovatce pardubických ulic Na Okrouhlíku a Sezemická.

Případní svědci nehody se mohou policistům hlásit na telefonním čísle 974 566 254, nebo na služebně dopravní policie v Rožkově ulici.