Hlavní tah z Hradce Králové na Holice byl opět uzavřen. Na silnic lehl na bok kamion a jeho odstranění zabralo několik hodin.

"Kamion napříč silnicí ležel na silnici I/35. Řidič vozidla utrpěl lehké zranění," uvedla v pátek ráno mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.

Policie odkláněla dopravu po trase - Časy - Sezemice - Rokytno - Býšť. Kolem deváté hodiny se však podařilo vozidlo ze silnice odklidit a obnovit tak provoz. Kamion byl naštěstí prázdný, vyprošťování se tak nekomplikovalo.

Šedm sražených aut

Další nadělení se srazilo také v Opatovicích nad Labem. Před devátou hodinou se zde srazilo celkem sedm vozidel. Nehoda nebyla na hlavní tahu, ale na vedlejší komunikaci pod ním směrem na Vysokou nad Labem.

"Nešlo o hromadnou nehodu, ale o celkem čtyři dopravní nehody na jednom místě. Původně se srazila pouze dvě vozidla. Do nich pak narazilo další, až se počet nehod vyšplhal na čtyři a počet nabouraných vozidel na sedm. Jedním z faktorů je zřejmě i to, že silnice nebyla prakticky nijak ošetřena a je pokryta souvislou ledovou plochou," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Policisté také vyšeřují nehodu v Živanicích, tam se u sportovního areálu srazilo osobní a nákladní vozidlo. Nehoda se obešla bez zranění, ale s vysokou hmotnou škodou.

Auto na střeše

Ve tři hodiny ráno zasahovali záchranáři také u Starých Čívic. Tady se ocitlo mimo silnici osobní vozidlo. "K nehodě nás volala záchranná služba. Automobil po nehodě skončil na střeše, řidič ale nakonec zvládl vystoupit sám, bez nějakých zranění. Jednotka poté zajistila vozidlo proti požáru," uvedl operační důstojník pardubických hasičů.