Kromě tragické nehody a dvou mrtvých řešila policie v úterý na Pardubicku i dvě nehody, které zavinili opilí řidiči. Tu první brzy ráno na silnici mezi Pardubicemi a Chrudimí. Způsobil ji voják, zaměstnanec Správy letiště Pardubice, který do provozu vyrazil opilý.

"Na sjezdu od obce Dražkovice ve směru jízdy na město Chrudim řidič nezvládl své vozidlo při najíždění do jízdního pruhu a naboural do svodidel. Šlo o 26letého muže, který měl po nehodě pozitivní výsledek orientační dechové zkoušky na alkohol, a to v hodnotě 1,07 promile," uvedla mluvčí policie Eva Maturová. Voják policistům přiznal, že požil alkohol a to předešlé noci. "Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na vozidle a svodidlech byla odhadnuta na padesát tisíc korun," dodala Maturová. V tomto případě došetří nehodu policisté, trestat vojáka ale bude jeho nadřízený.

Druhá nehoda, kterou také podepsal alkohol, se stala před šestnáctou hodinu u Lázní Bohdaneč. Hasiči, strážníci a policisté tam zasahovali u střetu automobilu a dodávky. Ta skončila na střeše vedle silnice a její řidič také nadýchal. "Řidič nepřizpůsobil styl jízdy podmínkám a při projíždění zatáčky u golfového hřiště se s vozidlem dostal do smyku a částečně přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím automobilem," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Krom toho, že řidič dodávky utrpěl při nehodě zranění, se kterým skončil v nemocnici, tak utrpěl také ztrátu řidičského oprávnění. Po nehodě totiž test na alkohol v dechu ukázal hodnotu 0,7 promile. Účet za nehodu je 270 000 korun a až policie s vyšetřováním nehody skončí, bude to mít pro viníka ještě další následky.

Tragická dopravní nehoda v Doubravicích.
Tragické ráno v Doubravicích. Nejméně dva lidé zemřeli