Přijíždějící soupravu rychlíku SC Pendolino si v Pardubicích vybral jako své poslední setkání asi padesátiletý muž. Na konci čtvrtého nástupiště skočil do kolejiště před přijíždějící vlak. Na místo ihned vyjeli záchranáři, hasiči i policisté. Měli důvod spěchat. Muž totiž střet s vlakem přežil, zůstal ale zaklíněný pod ním.

"Byli jsme ve vlaku, takže samotný skok jsme neviděli. Byl to zanedbaně působící člověk, možná bezdomovec, tak kolem padesáti let. Skončil někde tady kolem první nápravy lokomotivy. Měl štěstí, že vlak už zpomaloval do stanice, takže ho zřejmě nijak vážně nezranil. Co jsme viděli, měl tak maximálně odřeniny," uvedli cestující, kteří z vlaku museli vystoupit.

"Ani nevíme, jestli to pojede dál, údajně je něco poškozeného na podvozku vlaku," dodala jedna z cestujících.

Hasiči a policisté na čtvtém nástupišti, kde bezdomovec skočil pod Pendolino.

Hasičům se zraněného podařilo zpod vlaku vyprostit a předat zdravotníkům. "Muž byl při vědomí a komunikoval se záchranáři. Byl převezen k vyšetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové kvůli podezření na zranění páteře. Podle prvotních informací to vypadá, že se jednalo o pokus o sebevraždu, ale policisté na místě ještě pracují," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.