Redakci Pardubického deníku kontaktoval Libor Smetana. On a jeho přátelé se stali účastníky ošklivě vypadající nehody a za sebe i za své kolegy chtěl všem, kteří v té chvíli přispěchali na pomoc, vyjádřit své díky.

Nehoda, o které je řeč, se stala 26. ledna ráno na silnici mezi Lázněmi Bohdaneč a Rybitvím. Auto se čtyřmi muži čelně narazilo zprudka do stromu.
„Děkuji všem, co zastavili a snažili  se pomoci, strážníkům, policistům, hasičům, zdravotníkům i nemocnici za péči," uvedl Libor Smetana, který v okamžiku nehody seděl na zadním sedadle vozidla.

Po nárazu se automobil ocitl na boku a kolem začala zastavovat kolemjedoucí vozidla. V jednom z nich byl i dobrovolný hasič z Bohdanče Patrik Trojan, který začal zraněné z auta vyprošťovat.

„Bylo vidět, že to má zmáknuté a ví, co dělá. Všechny nás zkontroloval, vyptal se a pracoval. Kolegu s ošklivě polámanou nohou držel na sobě až do příjezdu hasičů a záchranky. Já jsem se z auta vysoukal sám a to nejsem žádný drobeček, vážím přes sto kilo. Vytáčel jsem linku 155, až později jsem zjistil, že mám taky zlomenou ruku," popisuje Libor Smetana.
Účet havárie nakonec nebyl pro posádku nijak příznivý.

„Kamarád spolujezdec z předního sedadla dopadl asi nejhůř. Měl prasklou stehenní kost, ve které má teď šrouby. Ale už může chodit o berlích, já měl dvě zlomená žebra a ruku, řidič měl taky zlámanou ruku. Zdravotníci s námi asi měli dost práce. V nemocnici v Pardubicích se o nás ale starali vzorně, dokonce nás všechny dali na jeden pokoj," uvádí Libor Smetana.

Nezapomeneme

„Než jsme ten strom trefili, tak jsem si říkal, že to určitě dopadne dobře. Ale jsou lidi, co se ven nedostanou vůbec. Proto chci všem, kteří nám pomohli se z toho všeho dostat, ještě jednou poděkovat. Moc si toho vážíme a nikdy nezapomeneme!" vzkazuje záchranářům Libor Smetana i za své přátele.

„Jsme rádi, že jsme mohli pomoci. Jsme tu hlavně pro lidi, především když se dostanou do těžké životní situace. V tom ohromném počtu lidí, kteří nám bezdůvodně nadávají, když je u něčeho chytneme,  nás samozřejmě každé poděkování zahřeje u srdce," konstatovala starší strážník z Lázní Bohdanče Aneta Hámorská, která na místě zasahovala.
„Úplně často nám lidé za zásah neděkují a i když je taková pomoc naše povinnost, tak každé upřímné poděkování nás opravdu potěší," vzkazuje mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.