Ferrari za tři čtvrtě milionu korun posazené jako vrak na hromadě sutin právě rekonstruovaného mostu. To byl pohled, který se v noci z 16. na 17. července naskytl obyvatelům Popkovic. Policie už šetření nehody uzavřela s výsledkem: přestupek.

Řidič vozidla tehdy na policii nečekal, od vozidla utíkal ke svému bydlišti a cestou vyhrožoval svědkům. Podle několika svědků prý totiž nebyl v té chvíli nejstřízlivější…

„Majitel vozidla se prostřednictvím svého právního zástupce omluvil, že se nemůže dostavit k výslechu z důvodů velkého pracovního vytížení. Nicméně našim policistům se prostřednictvím právníka přiznal, že v době nehody dotyčné vozidlo řídil on sám," konstatovala k případu mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Podle policistů se tak řidič a majitel vozidla dopustil přestupku na úseku dopravy a jeho potrestání proto zůstává v kompetenci příslušného správního orgánu města.

„Vzhledem k útěku řidiče z místa nehody nebylo možné prokázat ale ani vyloučit, případné požití alkoholu před jízdou," konstatovala Eva Maturová.

Pokuta za způsobenou dopravní nehodu může řidiče vyjít „až" na pět tisíc korun, což vzhledem k ceně rozbitého vozu za minimálně 720 tisíc korun jistě naštve…