Přímo na Velikonoční pondělí se řidiči ukázali v lepším světle. Policejní kontroly ten den žádného opilého za volantem neodhalily. Jenže to samé neplatí pro předcházející dny. To policisté zadrželi řidiče, který od nehody ujel a po zadržení byl silně opilý.

Stalo se tak v sobotu na křižovatce ulic Dašická a Boháčova v Pardubicích. Řidič osobního vozu Ford Fiesta zde při odbočování do Boháčovy ulice zřejmě nedal přednost motocyklistovi, kterého srazil. Muž zůstal po nehodě ležet na zemi a utrpěl vážná zranění. Řidič automobilu ale nezastavil a z místa ujel. Ne však na dlouho.

„K nehodě došlo v sobotu 27. března v 11:55 a ve 12:30 hodin už jej naše hlídka vypátrala a zadržela v místě bydliště. Vzápětí byl řidič podroben dechové zkoušce, která byla opakovaně pozitivní. Přístroj nejprve ukázal 2,25, později dokonce 3,37 promile alkoholu v dechu. Policistům ale uvedl, že alkohol pil až po nehodě," řekla mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Zraněný muž na motocyklu vyvázl se zlomeninou a skončil v nemocnici. „Řidiče osobního vozidla policisté budou stíhat za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci," dodala k případu Eva Maturová.