K dopravní nehodě mezi Dřítečí a Dražkovem vyjížděli záchranáři v úterý po sedmé hodině ráno. Osobní vozidlo se zde po nehodě převalilo přes střechu.

"Následkům zranění bohužel na místě podlehl 37letý muž," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Tomu se zřejmě stalo osudným, že se před jízdou nepřipoutal bezpečnostním pásem. Podle zjištění policie osobní vůz jedoucí od Dřítce na Dražkov zajel na pravou krajnici, kde se řidič zřejmě pokusil vrátit vozidlo na vozovku. Automobil se však při tomto manévru překulil přes střechu a zůstal ležet na boku. Přitom z něj ale vypadl řidič a zůstal pod vozidlem. Posádka záchranné služby ani vrtulník s lékařem, který na místo přiletěl už mohli pomoci pouze 21letému spolujezdci.

"V souvislosti s nehodou hledáme svědky, kteří případně viděli děj předcházející nehodě, nebo na místě zastavili a odjeli ještě před příjezdem policistů. Mohou se ozvat na linku 158," vyzývá mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Silnice je kvůli vyšetřování nehody uzavřena, řidiči ale objízdnou trasu nehledali dlouho. Posloužili dva nájezdy přes příkop a zmrzlé pole, které umožňuje asi na stometrovém úseku nehodu objet.