Řidič osobního auta Škoda Rapid , který jel od Litomyšle směrem do centra Mýta, z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s linkovým autobusem. "Auto skončilo mimo komunikaci a autobus napříč silnicí I/35. Řidič osobního automobilu utrpěl smrtelné zranění," uvedla krátce po nehodě policejní mluvčí Lenka Vilímková s tím, že totožnost řidiče osobáku bude předmětem vyšetřování. "V autobuse cestovalo zhruba třicet lidí, řidič a jeden z cestujících byli při nehodě lehce zraněni," doplnila mluvčí. 

Řidič cestoval ve voze sám. Co bylo příčinou nehody, policie zatím zjišťuje. Bude nařízena soudní pitva kvůli možné zdravotní indispozici.

Silnice I/35 je stále uzavřena, policisté odklánějí dopravu po objízdných trasách. "Patrně až do 19 hod. bude I/35, v úrovni startu a cíle na autodromu, neprůjezdná. Pokud můžete, Mýtu se do té doby včas vyhněte. Ideálně ale hodně velkým obloukem, neb nejkratší objízdné trasy jsou již údajně ucpané (Tisovská ulice snad dokonce kamionem, který tam opravdu nemá co dělat). Vy ostatní, prosím, zapátrejte v paměti na autoškolu a nevjíždějte do křižovatek za kterými nemůžete pokračovat v jízdě!" apeluje na řidiče na své Facebookové stránce Naše Mýto. 

ČTĚTE TAKÉ: Rychlík na Lanškrounsku smetl z přejezdu náklaďák. Posádka vyskočila