Lépe se dařilo zástupcům silnějšího pohlaví. Vždyť jen o pouhého půl bodu skončili na výborném čtvrtém místě. Tým mužů se tedy umístil v první polovině tabulky, což velmi nadějná pozice do dalších závodů této sezony.

„Skvěle se představili chodci Gdula a Morvay, velké množství bodů získali skokani Jiří Vondráček a Ján Šuba, běžec Jan Janů a kladivář Jaroslav Lauterkranc. Celý tým si za své snažení zasluhuje pochvalu. Je to pro nás skvělý vstup do sezony 2017. Věřím, že jsme si tímto nakročili k obhajobě medaile z loňského roku," pravila spokojeně vedoucí družstva Iva Toušová.

Nejlépe bodujícím členem Jiří Vondráček, který ve skoku dalekém získal výkonem 746 cm druhou příčku a v trojskoku skončil za 15,21 m třetí.

Ženy Hvězdy měly ztíženou startovní pozici tím, že byly značně oslabeny. Nakonec obsadily sedmou pozici. To samozřejmě ještě nic vážného neznamená.

„Družstvo nenastoupilo v kompletní sestavě, chyběly zraněné závodnice a to se podepsalo na našem celkovém bodovém zisku. Další ztráty byly pro nezdařené pokusy některých závodnic. Doufám, že v dalším kole naše umístění výrazně vylepšíme, nastoupit by již měla nyní zraněná děvčata," okomentoval vstupní dějství vedoucí ženského týmu Jaroslav Jón

Suverénně nejlepší bodující atletkou byla běžkyně Kateřina Hálová, která v zimě reprezentovala na halovém ME. V Praze si připsala 20 bodů, když zvítězila v běhu na 800 m a k tomu přidala druhé místo na 400 m překážek. Druhou nejlépe bodující byla Lada Vondrová. Věkem stále ještě juniorka obsadila čtvrtou příčku v běhu na 400 m i v běhu na 400 m překážek.   (yak)