Každoroční atletickou sezonu pravidelně ukončují statistici. Bilancují nejen dosažené sportovní výsledky, ale také vzájemné souboje jednotlivých borců a účast na mistrovských soutěžích všech úrovní.

Do tzv. superelity, tj. mezi pět nejlepších dospělých mužů a žen se dostala „desítka“ pardubáků, devět z Hvězdy SKP Pardubice a jeden z AC Pardubice. Z celého Pardubického kraje pak ještě a 4. místě desetibojař Pavel Baar z Litomyšle.

Suverénkou pořadí je koulařka Jana Kárníková, která vede české tabulky již šestý rok a v loňské sezóně s českou závodnicí neprohrála. V mužské kategorii se mezi pět běžců na 800 m dostal i junior Martin Hrstka, účastník ME do 19 let s osobním rekordem 1:49,39 min. V dosahu za vedoucí „pěticí“ byl také trojskokan Vojtěch Kučera, třetí na MČR do 22 let s osobním rekordem 15,10 m. Čtvrté místo v hodu diskem, což je oproti minulým letům trochu ústup, obsadil diskař Tomáš Jirásek s výkonem 56,74 m.

O pořadí v „pětce“ také bojoval pardubický kladivář Petr Koucký a skončil těsně za vedoucí pěticí výkonem 62,56 m. Jarním skvělým krajským rekordem 78,17 m v hodu oštěpem a účastí na ME do 22 let se na třetí místo prosadil oštěpař Jan Syrovátko. Mezi ženami obsadila skvělé čtvrté místo na 400 m s časem 53,97 sekund nová posila Hvězdy Drahomíra Eidrnová a statistici licitovali i o možnosti zařadit její oddílovou kolegyni Veroniku Jelínkovou.

Na 1500 m se objevila na pátém místě hostující členka extraligového družstva žen Hvězdy Petra Ivanová. Čtvrté místo v běhu na 10 km ( 36:42,19 min.) obsadila jediná zástupkyně AC Pardubice Marta Vlčovská. Mezi českou špičku se prosadila také steeplařka Lucie Křížová (10:44,71 min).

V trojskoku byla vyhodnocena jako pátá Jaroslava Vaněčková, která však absolvovala pouze halovou sezonu. Dvě želízka v ohni má Hvězda také v ženském kladivu, na třetím místě je česká rekordmanka Lucie Vrbenská a skvěle se zlepšila i její oddílová kolegyně Jana Hyjánková. Obě jsou medailistkami z MČR. Vysoko hodnocena především za reprezentační starty a vítězství na MČR do 22 let byla také oštěpařka Lenka Lantová. Pardubická atletika v minulém roce prokázala výkonnostní vzestup a všichni věří, že v olympijském roce tomu nebude jinak.⋌(ewi)