Opakuje se loňský rok. Pardubičtí hokejbalisté se ve čtvrtfinále play off extraligy střetnou s Vlašimí.  Rozhodly o tom dvě jejich prohry v závěru základní části. Měli tak trochu smůlu, že hráli na hřištích týmů, kterým ještě šlo  o dost. Mostu o vyhnutí se baráže a Ústí usilovalo o zisk čtvrtého místa a tedy výhodu začínat doma.

Extraliga mužů: HBC Pento Most – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 5:4 s.n. (4:0, 0:1, 0:3).
Branky: 4. Procházka (Švancar), 6. Koudelka (Voženílek), 12. Drenčko (Čížek), 13. Procházka (Švancar), rozh. nájezd Kypet – 24. Kamaryt (R. Mašík), 31. R. Mašík (Filip), 32. Filip (R. Mašík), 44. Urbanec.
Sestava Pardubic: Mroviec (Smekal) – Hák, Filip, Kamaryt, Mokříž, Barva, R. Mašík – Waber, Urban, Urbanec – Zemánek, Hrnčíř, Korel – T. Skřivánek, J. Skřivánek, Ingršt.

„Ležérní výkon a laxní přístup už před zápasem zapříčinily katastrofální první třetinu. Po domluvě jsme se dokázali zvednout a vyrovnat. Na nájezdy asi budeme chodit já a asistent, jinak gól nedáme. Pozitivní na utkání, že jsme dokázali dotáhnout čtyřbrankové manko. Nicméně někteří hráči se musejí zamyslet, jestli chtějí hrát extraligu a něco tomu obětovat," čertil se pardubický kouč Jiří Mašík.

Extraliga mužů: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 6:2 (1:0, 2:1, 3:1).
Branky: 15. Langthaler (Soukup), 22. Štěpánek, 28. Langthaler (Soukup), 32. Štěpánek (Jirava), 36. Poláček, 42. Kotlík (Cerman) – 23. Waber (Hrnčíř), 44. Ingršt (T. Skřivánek).
Sestava Pardubic: v brance nastoupil od úvodní minuty Smekal, naopak nehrál Kamaryt.

„Zápas se mi hodnotí těžko, protože rozhodčí nám už v první minutě ukázali, kdo bude pánem na hřišti a kdo musí vyhrát. Obdrželi jsme tři vyšší tresty za banální věci, domácí za pokřikování nedostali nic. Náš výkon nebyl ideální, byli jsme pod emocemi, z čehož pramenily některé chyby. Hráče to neomlouvá, ale v Ústí nad Labem jsme za žádnou cenu vyhrát nemohli.  Byl jsem z utkání znechucený," přiznává Jiří Mašík.

1. NHbL – Východ: SK Kometa Polička – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice B 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).
Sestava: Paleček – Dubišar, Nevřala, Kosina, Vacek – Vršinský, Horák, Šimek – Drenko, Kunc, Krejčí.
„V závěrečném zápase základní části jsme si z Poličky potřebovali dovézt jeden bod. Ten by nám zajistil čtvrté místo a tím pádem právo začínat zápasy play off na domácím hřišti. Bohužel už sestava se k tomuto utkání nerodila lehce, kdy někteří naši hráči odcestovali s áčkem další byli zranění. Nakonec jsme odjeli pouze s dvěma formacemi , ale na hřišti to dle mého nebylo téměř znát. Na kýžený bod jsme sice nedosáhli, ale za předvedený výkon musím před našimi hráči smeknout," chválil tým trenér Petr Beneš.

1. NHbL – Východ: Lokomotiva Česká Třebová – HC Jestřábi Přelouč 2:1 s.n. (0:0, 0:1, 1:0).
Branky: 42. Dospěl, rozh. nájezd Kvasnička – 28. Kalousek (Vorba).
Sestava: Jar. Kraus – Adámek, Čapek, M. Kazimír, Hutla, Stoklasa – Příhoda, Kalousek, Svoboda – Šmíd, D. Kazimír, Hejhal – Vorba.
„V okleštěné sestavě jsme podali velmi dobrý výkon. Před utkáním jsme vůbec nezvažovali varianty případného soupeře v play off. V zápase jsme drželi těsné vedení. Dovolím si tvrdit, že kdyby rozhodčí neodpískal přísné trestné střílení na konci zápasu, domácí by prostě nevyrovnali. Nakonec na druhé straně jsme stejnou výhodu my nedostali a v samostatných nájezdech domácí rozhodli o tom, že se oba týmy spolu střetnou ve vyřazovacích bojích. Přejeme s v sérii s Českou Třebovou pár maličkostí. Ať se rozhodne na hřišti, ať počasí nezkazí hokejbal a tím pádem hodně diváků na obou stadionech. Jinak jsme na play off připraveni," burcuje svoje družstvo na dálku přeloučský kapitán Martin Šmíd.

Extraliga staršího dorostu: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – SK Kometa Polička    2:1 (0:1, 2:0, 0:0). Branky domácích: Kupka, Šťastný.

Extraliga mladšího dorostu: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0). Branky domácích: Ryba, Novotný.