V sobotu mají další možnost vrátit se na vítěznou vlnu. V ČEZ Areně hostí od 17 hodin Brno. K utkání s Prostějovem se vrací PETER MAJERÍK. Hráč, který se v letošní sezoně na palubovku moc nedostává.

S Prostějovem jste stejně jako s dalšími výkonnostně stejnými soupeři neuspěli…

Trápíme se střelecky, a to především z trojkové vzdálenosti. Skoro se všemi soupeři jsme v této činnosti prohráli. Výjimkou byla produkce Mariana Přibyla proti Ostravě. Potřebovali bychom, aby se chytili Jirka Novotný nebo Ell Sanders. Mančaft ještě také není sehraný, jak by měl.

Pardubice vždy útočily ze zadních pozic. V létě výrazně posílily a najednou jsou brány jako favorit…

Ano, tato skutečnost nám možná svazuje ruce. Každý, kdo k nám přijede, se chce vytáhnout na ambiciózní tým. Ti slabší chtějí zaskočit favorita, ti silnější ukázat, že jsou lepší.

Nejvíce času v dresu Synthesie tráví na hřišti tři hráči černé pleti. Americká angličtina je těžko srozumitelná. Nevázne z tohoto důvodu komunikace na palubovce?

Jádro týmu se obměnilo a s jazykem je opravdu problém. Všichni tři hrozně drmolí a je těžké jim někdy porozumět. Když tady byl jeden Američan, tak naopak on se musel snažit. Rahsaan Ames byl sám, a proto mluvil pomalu, aby většina pochopila, co zamýšlí.

Utkání s Prostějovem se změnilo ve festival chyb. Pardubice jich vyrobily víc a draze za to zaplatily…

Udělali jsme neskutečné množství hloupých chyb. Kazit tak lehké přihrávky, to se nám nemůže stávat. Proto jsme prohráli.

Vy osobně musíte mít smíšené pocity. Na palubovce jen paběrkujete.

Je to těžké. Trenér má na výběr pět vysokých hráčů a je to pouze jeho věc, jak rozhodne. Každopádně pro hráče z lavičky je velmi složitě naskočit na pár minut do dramatického utkání. Snažím se provádět strečové cviky, abych nešel na plac úplně vychladlý. Musím však přiznat, že jak nehraju, chybí mi orientace. Za tou rozkoukávací dobu udělám několik chyb a jdu dolů.