ST 18.00: BK JIP Pardubice (4. místo) – MMCITÉ Brno (10. místo). Hraje se na Dukle.
Počtvrté v řadě nastoupí pardubičtí basketbalisté proti týmu, který v předchozím kole zvítězil. Opavě i svitavskému rivalu hřebínek srazili, když zvítězili na jejich půdě. Teď je čeká nováček, kterému v přípravě nedali šanci.
„Brno, po třech neúspěšných zápasech minule doma nečekaně porazilo Ostravu. Bylo to utkání, v němž se brněnský tým hodně opíral o týmový výkon vycházející z kvalitní obranné fáze. Proto  musíme být koncentrovaní a hrát s maximálním nasazením. Soupeř má mladé hráče, kteří dokáží být agresivní po celý zápas, hrají s velkou energií. My bychom měli navázat na to, co se nám dařilo v posledních zápasech. To je hra do vnitřního prostoru. Také věřím, že navážeme na zlepšený obranný výkon z předchozích utkání," říká pardubický kouč Dušan Bohunický.

ST 17:45: BC Farfallino Kolín (12. místo) – Qanto Tuři Svitavy (5. místo).
Svitavští basketbalisté zajíždějí na palubovku největšího zklamání dosavadního průběhu NBL. Ovšem síla v tamním týmu určitě je, tak špatné výsledky nemůže mít neustále. „Budeme to mít těžké, ale po porážce v derby tam pojedeme pokornější. Věřím, že si hráči poznatky z utkání s Pardubicemi vezmou k srdci," uvedl trenér Lubomír Růžička.