Závodník pardubického klubu se může těšit na velkou konkurenci, nechybí ani jezdci z letošního ročníku seriálu Grand Prix. „Startovka je nadupaná. V tomto termínu se nám povedlo domluvit světovou špičku, Zlatá přilba by se tentokrát měla vyhnout kolizi s dalším závodem,“ hlásí šéf pořádajícího klubu Evžen Erban.

Seznam účastníků nedělního závodu je až na jedno místo zaplněný. Pořadatelé si odškrtávají závodníky s jistým startem, u dalších se čeká na jejich potvrzení.

Kdo se v Pardubicích představí? Třeba loňský vítěz Emil Sajfutdinov z Ruska či nejlepší z roku 2015 Chorvat Jurica Pavlic. Nechybí ani další majitelé Zlaté přilby Hans Andersen či Rune Holta. O svůj první pardubický triumf mohou usilovat jezdci Grand Prix jako Tai Woffinden, Fredrik Lindgren, Matej Žagar či Patryk Dudek.

Zlatou přilbu si zblízka prohlédl Václav Milík (vpravo), který bude příští neděli o slavnou trofej bojovat. O závodu hovořili i zástupci pardubického klubu Petr Moravec a Evžen Erban.Zdroj: Deník/Tomáš Rais

Do velké bitvy proti favoritům se chystá i sedm českých závodníků v čele s Václavem Milíkem. Toho ještě tento víkend čeká odveta finálového duelu v polské nejvyšší soutěži.

„Jsem rád, že můžu jet, v posledních letech se mi to krylo se závody v Polsku. Tam nabírám zkušenosti, jezdím v podobné konkurenci, která se chystá i do Pardubic. Budu bojovat, chtěl bych si jako český zástupce dát Přilbu na hlavu,“ prohlásil Milík.

Plochodrážní svátek začne na východě Čech již v pátek, kdy bude vrcholit světový šampionát jezdců do 21 let. V sobotu se pak koná juniorský závod o Zlatou stuhu. Diváci se mohou těšit na vylepšené ozvučení a nové sedačky ve dvou sektorech.

Plochodrážní supervíkend
Pátek 29. září od 19.00: Finále Mistrovství světa jezdců do 21 let
Sobota 30. září od 14.00:
43. Zlatá stuha juniorů, 4. Jawa Cup (250 ccm)
Neděle 1. října od 12.00:
69. Zlatá přilba města Pardubic