Svitavy, Pardubice – Nejvyšší basketbalová soutěž pokračuje o víkendu zápasy třetího kola. Východočeští zástupci mají výhodu domácího prostředí.

Dnes 18.00: Bohemilk Tuři Svitavy – USK Praha.
Po dvou zápasech venku a s bilancí 1 – 1 nastoupí Tuři poprvé v sezoně ve sportovní hale Na Střelnici. Za soupeře budou mít tým, který sice dvakrát prohrál, všeobecně se však od něho čeká výkonnostní posun ve srovnání s minulým rokem.

„Čekám od hostujícího týmu kvalitní obranu, kterou produkuje. Před sezonou přišli do USK tři kvalitní hráči Bohačík, Alič a Josipovič, na které si musíme dát velký pozor. To samé platí i o našich ztrátách. Těch se musíme vyvarovat, jedině tak můžeme pomýšlet na úspěch. Těším se na náš ofenzivní basketbal a naplněnou halu Na Střelnici," pozval diváky trenér Stanislav Petr.

Neděle 17.00: BK JIP Pardubice – NH Ostrava (hala Dašická).
Od pondělí do neděle. Třetí zápas v tomto týdnu čeká na pardubické dlouhány. Po domácí prohře s Opavou a skalpu USK, zítra přivítá Ostravu. Ta v prvním kole překvapivě zdolala doma Prostějov a ve středu nedohrála zápas v Ústí nad Labem. Utkání ukončila kuriozně smeč bývalého pardubického hráče Petra Bohačíka, který utrhl koš. A přezdívku Terminátor už mu nikdo neodpáře…

„Středeční výhra v Praze nás uklidnila. Nicméně do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Ostrava, stejně jako řada dalších soupeřů, bude v Pardubicích v pozici, že nemá co ztratit. My si musíme zvykat na opačnou úlohu. Přijmout roli favorita a umět ji potvrzovat," má jasno kouč Dušan Bohunický.