Co nám o něm řekli?
Dušan Bohunický: Dušan Pandula je dynamický typ hráče s vysokou kreativitou v útoku. Udržuje si dlouhodobou výkonnost. Je to lídr a zároveň se jedná o lepšího trojkaře, než byl Corey Muirhead, který u nás v minulých sezonách působil. Navíc má nebezpečný nájezd i hru pod košem.

Třicítka… Mezník v životě každého chlapa. A u sportovce to platí dvojnásobně. Kariéra už je za polovinou a dají se v ní očekávat změny. Přesně toto se událo v basketbalovém příběhu jednoho slovenského borce. DUŠAN PANDULA totiž oslavil své kulatiny již coby hráč BK JIP Pardubice.

Mašina na finálové účasti. Ano, i tak se dá nazvat jeho kariéra v Mattoni NBL, kde zkušený křídelní hráč působí již mnoho sezon. A kolikrát se stával pardubickým katem… S Novým Jičínem a později s Prostějovem sbíral finálové účasti a stříbrné medaile jako na běžícím pásu. A jen kvůli mnohaleté tuzemské dominanci Nymburku se zatím nedočkal mistrovského titulu. Nemalé ambice má i po svém příchodu do Pardubic.

Dušane, proč jste si vybral jako svoji novou adresu právě ulici V Ráji v Pardubicích?
V první řadě proto, že bych rád hrál zase finále. A já věřím, že budeme hrát finále!

V Mattoni NBL působíte opravdu hodně dlouho. Jak jste vnímal organizaci BK Pardubice z pohledu soupeře?
Pardubice se v posledních letech vždy pohybovaly v první čtyřce tabulky. Patří mezi nejlepší kluby v Mattoni NBL. Když jsem hrál v Prostějově, byly naším velkým soupeřem. Často jsme se s nimi potkávali v play-off. Jako klub na mě působily vždy velmi dobře.

Přicházíte z týmu, který opakovaně hrál finále Mattonky, do týmu, který by o finálovou účast rád usiloval. Jaké jsou vaše ambice v Pardubicích?
Já osobně chci stále vyhrávat. Asi tak , jako každý jiný sportovec. Věřím, že v Pardubicích se nám to bude dařit. Jak už jsem řekl, chtěl bych hrát znovu finále. A doufám, že nám to Pardubicemi vyjde.

Znáte blíže některé ze svých nových spoluhráčů?
Novém Jičíně jsem hrával s Ellem Sandersem a Zbyňou Pospíšilem. Znám ale v podstatě všechny hráče. Pravidelně se potkáváme v Mattonce. A to již několik sezon.

Co o něm řekli
Dušan Bohunický: Ondru Kohouta jsem zažil jako asistent v české reprezentaci do dvaceti let. Už tehdy na mě udělal obrovský dojem. Jako power forward je nebezpečný jak svou hrou zevnitř, tak i zvenku.

Kdo by ho nechtěl mít v kádru? Já tedy ano… Pět set bodů za sezonu vám totiž jen tak někdo nedá! Při úctě k ostatním, takhle perspektivního hráče už dlouho Beksa neulovila. Podkošovou sestavu BK JIP Pardubice rozšíří exprostějovský basketbalista ONDŘEJ KOHOUT. Odchovanec Sokola pražského je po Pandulovi druhou velkou posilou Východočechů pro sezonu 2014/2015.

Třiadvacetiletý pivot, jenž má za sebou i působení ve Španělsku, odehrál v Mattoni NBL dvě sezony. Nastřílel v nich dohromady 987 bodů bodů, doskočil 587 míčů. A především s Prostějovem získal dvě druhá místa. Teď před ním stojí nová výzva. Pokusit se o stříbrný hattrick…

Ondřeji, proč jste se rozhodl chytit laso hozené z Pardubic?
V Prostějově mi po sezoně končila smlouva a Pardubice mě oslovily s nabídkou, která mě zaujala. Líbila se mi hlavně vize klubu. To, jakým způsobem funguje a chce pracovat do budoucna. Dalším důvodem je fakt, že Pardubice patří v Česku mezi top týmy.

Jak jste viděl Beksu z pozice protivníka, častého protivníka?
Pardubice pro mě pokaždé představovaly nepříjemný tým, s kvalitními hráči. Když jsem hrál v Prostějově, byly jedním z našich hlavních rivalů. Většinou se hrály vyrovnané zápasy.

V nejvyšší české lize jste zatím absolvoval dvě sezony a vždy si zahrál finále. Teď jste se ocitl v týmu, který si také chce finálovou účast vybojovat. Jaké jsou vaše osobní cíle v Pardubicích?
Především doufám, že budu schopen pomoci klubu, aby se dostal do finále. Za sebe mohu říci, že bych rád zůstal na finálové vlně. Udělám pro to, co budu moct. Svůj příchod do Pardubic beru jako výzvu. Mám chuť do další práce."

Čím byste chtěl kolegům pomoci přímo na palubovce?
Určitě bojovností, doskakováním a obranou. Na to jsem se zaměřoval vždycky. Také věřím, že se v Pardubicích budu dál rozvíjet jako hráč.