Už žadné slovenské přešlapy… Pardubičtí basketbalisté nedovolili podobnou blamáž jako s Levicemi a bratislavský Inter s přehledem přehráli. Na výhře 82:59 se podílel také křídelník ONDŘEJ PETERKA. Zaznamenal osm bodů, když ze dvou trojkových pokusů dal dva a ze čtyř dvojkových proměnil tři.

Ondřeji, váš tým má v této sezoně největší problémy v prvním poločase. Kladl trenér Slowiak před utkáním s Interem důraz právě na tento úsek?

Před zápasem jsme si dali postupné cíle. Prvním byl vyhraný první poločas. Splnili jsme ho, i když soupeř se v jednu chvíli přiblížil na jediný bod. V závěru jsme se utrhli na třináct bodů a přenesli si sebevědomí do druhé půle.

Ať už před změnou stran vyhráváte nebo prohrávate, vaše nástupy do druhých poločasu jsou skvělé. Čím to?

V kabině máme prostor vyříkat si některé věci. Také si odpočineme a snažíme se ještě více nabudit slovy: Vlétneme na ně.

Pokud se zprůměrují body, které vaše družstvo inkasovalo v posledních dvou duelech, vyjde číslo šedesát. A to je v basketbale vynikající cifra, nemyslíte?

V této sezoně se chceme opírat hlavně o obranu. Chceme být nejlepším obranným týmem. Takže se snažíme hrát skvělou obranu po celých čtyřicet minut. Pokud to jde, tak praktikujeme nátlakovou hru po celém hřišti.

Pardubický tým v letošní sezoně disponuje atletickými typy hráčů. Váš slovenský soupeř téměř nestačil skórovat z protiútoků…

Důležitou činností při bránění je rychlý návrat do obrany. Je jedině dobře, že Inter nedával žádné lehké koše. Jen ať se soupeř na koš nadře!

Patrně jste při výkladu trenéra dobrých posluchačem. Netradičně jste zaznamenal dva úspěšné bloky. Jak jste byl spokojen se svým výkonem?

(úsměv) Při prvním pobytu na palubovce jsem nehrál moc na koš. Ve druhém poločase jsem už byl se svým výkonem spokojený. Z těch dvou zablokovaných dvoutaktů mám samozřejmě radost. Zejména z toho při rychlém protiútoku soupeře.