Čtyřiadvacetiletá atletka Hvězdy SKP Pardubice DRAHOMÍRA EIDRNOVÁ ve středu odjíždí s českou reprezentací do španělské Valencie, kde se zúčastní XII. halového mistrovství světa v atletice, které se koná ve dnech 7. až 9. března. Do Valencie byla nominovaná jako náhradnice štafety žen na 4 x 400 metrů.

Drahomíra Eidrnová pochází z Roudnice, ale dětství prožila ve Svitavách. „K atletice mě přivedla na základní škole Dagmar Chaloupková až do osmé třídy, pak jsem dostala nabídku od Jarmily Kratochvílové v Čáslavi. Tohle byl v atletických začátcích můj velký sen,“ vzpomíná Eidrnová. Později přešla do Kolína k trenéru Vilému Grumlovi. V současnosti studuje FTVS v Praze. V minulém roce přešla do pardubické Hvězdy, kam ji zlákala pardubická závodnice Veronika Jelínková.

Nominace na halové mistrovství světa Eidrnovou překvapila. „Mou velkou soupeřkou byla brněnská Lenka Masná, o mé nominaci rozhodl lepší čas na čtyřstovce na MČR. Do Valencie jedu jako náhradnice – složení štafety je jasné: Jitka Bartoníčková, Zuzana Bergrová, Zuzana Hejnová a Denisa Štěrbová,“ uvedla. V přípravě se však náhradnicí necítí: „Musím být připravena stejně, jako kdybych byla v základní sestavě. Denisa Ščerbová soutěží v dálce a ve sprintu na 60 metrů překážek, může být unavená, takže musím být připravena na sto procent.“

V minulých dnech intenzivně trénovala. „V tréninkových dávkách jsme šli do menšího objemu, větší pozornost jsem věnovala regeneraci, snahou bylo připravit tělo pro maximální výkon. Trénovat budu ještě v dějišti šampionátu, rozběhy jsou na programu v neděli dopoledne a finále štafety 4x 400 metrů jsou předposlední disciplínou mistrovství v nedělním podvečeru,“ uvedla atletka působící v pardubické Hvězdě – loni třetího nejlepšího celku extraligy žen.

Dnes dopoledne se již Drahomíra Eidrnová bude hlásit na ruzyňském letišti, kde má česká atletická reprezentace sraz. Světový šampionát na Pyrenejském poloostrově poutá značnou pozornost. Od pátku do neděle vysílá průběh této atletické události ČT 4, v neděli pak i ČT 2.