V sobotu od 17 hodin přivítají na domácí palubovce rovněž ambiciózní NH Ostrava. Diváci se mohou například těšit na souboje podkošových hráčů, pardubického KAMALDINA GAMMY a hostujícího pivota Johna Ofoegbu.

Kamaldine, po čtyřech soupeřích patřících do slabšího soudku, budete rozlouskávat tvrdší oříšek?

Los si s námi opravdu trochu zašpásoval, protože po lehkých soupeřích nás, počínaje dneškem, čeká dlouhá série s těmi silnějšími. Vůbec se jí ale nebojíme. O motivaci je postáráno dopředu. Ze své zkušenosti vím, že se sílou protivníka roste také ta naše. Když mám mluvit za sebe, tak se na tyto zápasy velmi těším.

Váš trenér je přesvědčen o tom, že Ostrava patří do vyšších pater tabulky, než je současná šestá příčka. Jaký na to máte názor?

Souhlasím s ním. Ostrava má silný kádr, který hraje dlouho spolu. Především doma bývá těžko k poražení. Venku už je to horší, a toho bychom chtěli dnes využít.

V letošní sezoně jste změřili síly s Ostravou dvakrát a oba zápasy skončily o koš. Doma jste vyhráli 86:83 a venku prohráli 89:91…

Zápasy s „enháčkem“ se vždy vyznačují až neuvěřitelnou vyrovnaností. My můžeme litovat, že se nám nepodařilo venku vyhrát. Měli jsme k vítězství velmi blízko. Popravily nás vlastní chyby a někdy zvláštní rozhodnutí arbitrů. Ve zmíněném utkání jsme také citelně postrádali Sullivana Phillipse. Vyrovnaný průběh zápasu očekávám také dnes. O úspěchu budou rozhodovat maličkosti.

Tou maličkostí, jak vy říkáte, by mohla být úspěšnost trestných hodů. Oba celky ji mají velmi vysokou. Pardubice figurují v této disciplíně na druhém místě, Ostrava je třetí…

Určitě, o tom jsme se přesvědčili právě v Ostravě. Budeme se muset vyvarovat zbytečných faulů, aby soupeř házel co nejmíň šestek. Nejen faulů, ale hlavně ztrát. Každá totiž může ovlivnit zápas.

V obou předchozích duelech jste inkasovali přes osmdesát bodů. Ale v poslední době nedovolujete soupeřům přestřílet šedesáti až sedmdesátibodovou hranici…

Zastávám trenérovu filozofii, která je postavená na obraně. Jak se říká: „Obrana bere vítězství.“ Otázkou však zůstává, jak se nám bude dařit zastavovat útočné akce.

Ty zakládá Mike Mitchell. Patří k nejlepším rozehrávačům Mattoni NBL, nejvíce přihrává a je druhý v získávání míčů. Jak ho zastavit?

No, v Ostravě nám pěkně zatápěl. Na druhou stranu v prvním domácím duelu jsme ho poměrně ubránili. Je to nejdlůežitější hráč soupeře. Pokud zahraje on, zahraje i Ostrava Jedná se o velmi rychlého hráče, ale já věřím, že si s ním zkušený Levell Sanders poradí.

Vás spíše než střety s Mitchellem čekají souboje s Johnem Ofoegbuem. Ten stejně jako vy patří k nejlépe doskakujícím hráčům. Především pod vlastním košem oba čistíte prostor. Jak byste svého uhlavního nepřítele charakterizoval?

Je to tvrdý hráč, který maximálně těží ze svých fyzických parametrů. Budu se snažit chodit do soubojů s větším srdcem. On je silnější, já jsem zase mrštnější a rychlejší. Osobně mám raději, když rozhodčí pouští tvrdou hru. Protože v opačném případě mám problémy s osobními chybami, které vyplývají z mých obranných povinností.