Nejvíce to těší veslaře. V Mnichově se totiž každoročně koná největší světová regata juniorů. A pardubičtí borci rozhodně nehráli nějakou podřadnou roli.

„Tato regata dokumentuje sílu německého mládežnického veslování. Například v loňském roce Němci získali na světovém šampionátu juniorů hned šest titulů a řadu dalších medailí," předesílá pardubický trenér Martin Kubrycht.
Český veslařský klub Pardubice a tedy i Českou republiku reprezentovali v sídle automobilky BMW Miroslav Jech, Lucie Pleskotová a Pavlína Flamíková. A všechny zmíněné si Kubrycht vzal pod mikroskop.
„Pavlína Flamíková závodila v posádce párové čtyřky, která v prvním závodě jasně zvítězila. Ve druhém, v mnohem větší konkurenci, kterou doplnily závodnice ze skifů a dvojskifů, skončily Češky po jasném postupu z rozjížďky ve finále šesté. Nepovedl se jim zejména závěr závodu. Do mistrovství Evropy, které je za týden, mají ještě na čem pracovat."

„Lucka Pleskotová je zařazena do reprezentační osmiveslice. Osem v Mnichově nebylo mnoho, protože na začátku sezony většina států zkouší prověřit výkonnost veslařů v menších disciplínách. Naše osma v poli šesti lodí bojovala do poloviny trati na třetím místě, potom udělala několik chyb a to se projevilo ve ztrátě rytmu jízdy. Nakonec děvčata obsadila pátou příčku, ale projev při prvním mezinárodním startu nebyl špatný."

„Míra Jech si vybral tu nejtěžší disciplínu. Po loňském titulu mistra světa na dvojce bez kormidelníka přesedl na skif. Ani pro takového závodníka to není jednoduché. Ve skvěle obsazeném prvním závodě těsně nepostoupil do finále A, když prohrál o sekundu s mistrem světa na párové čtyřce. Ve finále B pak skončil druhý za dalším členem mistrovské párovky o pár desetin sekundy. Prokázal, že se rychle učí a je schopen obstát i v nejtěžší světové konkurenci. Závod od závodu jezdil lépe," dodává Martin Kubrycht.