Nováček… Protestujete, že hokejbalisté HBC Autosklo H.A.K. Pardubice nejsou v extralize žádnými nováčky. Máte pravdu, ovšem v play off nejvyšší soutěže je čeká premiéra. V sobotu. Z mnoha variant před posledním kolem základní části na ně vyšla Vlašim. Jejich trenér  JIŘÍ MAŠÍK, si neděla hlavu z toho, že Středočeši před vrcholem sezony posílili.

Pane trenére, je to vaše premiérové play off v extralize. S jakými cíli do něj vstupujete?
 Určitě bychom chtěli postoupit přes čtvrtfinále,ale uvědomujeme si že nás čeká těžký soupeř. Máme celkem mladý tým, který nemá moc zkušeností s play off. Nicméně chceme se o to poprat. Zkušenosti musíme nahradit nasazením a bojovností.

Z přehršle možností na váš tým nakonec vyšla Vlašim. Jste spokojeni s touto variantou?
 Mohlo to být ještě horší… Soupeře pro play off si nejde vybírat. Nepřáli jsme si Ústí, protože jeho styl nám nevyhovuje.Vlašim se před vyřazovací částí  hodně posílila. Na druhou stranu to třeba bude kontraproduktivní. Musíme se soustředit na svůj výkon a co nejlépe se připravit.

Jak byste popsal hru vašeho čtvrtfinálového soupeře?
 Tak na to je poměrně složitá odpověď. Vlašim si stáhla z celé republiky zkušené hráče,takže její hra se novými příchody postupně mění. Jinak hráči Vlašimi nehrají až tak běžecký hokejbal. Spíše si dají nahrávku. Zkrátka prezentují se kombinační hrou. 

V sezoně jste se střetli dvakrát. Oba týmy uchránily pevnost. Je tedy specifické hrát doma?
 To bych neřekl. Vyšlo to tak. My jsme doma byli jasně lepší a soupeře jsme přehráli.Ve Vlašimi jsme vedli a měli jsme několik dalších šancí. Jenže jsme je nevyužili a domácí vývoj otočili.

Nebylo by lepší po zkušenostech v základní části začínat doma?
 Na podzim nám to doma šlo velmi dobře, ovšem na jaře už to tak nebylo. Samozřejmě to bylo i tím, že jsme hostili daleko silnější soupeře. Určitá výhoda to je, ale my se to pokusíme změnit (úsměv).

Jakou hrou musíte předvádět, abyste Vlašim odvalili z cesty?
 Máme na hru Vlašimi něco připravené, což samozřejmě prozrazovat nebudu (šibalsky mrkne). Všeobecně musíme udržet koncentraci po celý zápas. Tlačit se hodně do zakončení a být neustále v pohybu. Tato taktika by mohla na jejich starší beky platit.

Zkuste porovnat kádry, kdo by měl postoupit podle kvality?
 Podle jmen určitě Vlašim. Vždyť si stáhla několik hráčů z celé republiky. Navíc bude asi chytat hokejový gólman Filip Šindelář z Vítkovic. Ale na to nekoukáme. My zase víme , že fungujeme jako tým a umíme se podržet v krizových situacích. Jenom jména vám zápasy nevyhrávají (uculí se).