„Bylo pro mě velice příjemné, že se obě akce konaly v místě mého rodiště a mládí," konstatoval Jiří Zvolánek, který v obou případech „nečekaně" zvítězil. „Vyhrát dvakrát v týdnu v mém rodném Hlinsku bylo nesmírně potěšující," usmíval se šťastný vítěz.
Oba turnaje se shodou okolností odehrály v hlineckém Multifunkčním centru. Autorem všech křížovek byl předseda hlineckého kroužku Rychtáři Libor Knotek.

První a neporovnatelně těžší klání pořádal Svaz českých hádankářů a křížovkářů ve spolupráci s Rychtáři. „Sešlo se zde téměř čtyřicet výborných luštitelů z celé republiky včetně největšího favorita Petra Vejchody z Brna," podotkl Jiří Zvolánek.
Brněnský favorit byl sice o něco rychlejší než Východočech Jiří Zvolánek, ale jediná chybička Petra Vejchody nakonec katapultovala na pomyslný nejvyšší stupínek právě Jiřího Zvolánka.

„Řešily se dvě křížovky bez předem známého obrazce. Šlo o dokreslovky. Jedna byla písmenná polomozaiková, druhá střídavá. Každý sedí sám a dostane jen legendu s prázdným čtverečkovaným papírem. Nejsou povoleny žádné pomůcky, jen vlastní hlava a tužka s gumou. Řešení za nula ztrátových bodů znamená celou křížovku si domyslet, nakreslit včetně rozdělovacích znaků a správně vyplnit všechna políčka," poznamenal Jiří Zvolánek.

Na obě křížovky byl maximální limit 60 minut, vítěz Jiří Zvolánek to zvládl za poloviční čas.

Druhý turnaj, který již po třinácté pořádal předseda hlineckého kroužku Libor Knotek s rodinou, byl určen pro luštící veřejnost. „Řešily se dvě poměrně lehké písmenné křížovky s obrazcem. Ani v tomto případě není vítězství automatické, upsání v rychlosti hrozí každému a relativní snadnost křížovek je ošidná, protože je rychle vyluští téměř každý," dodal vítěz.