Jedenáct. Tento počet znají především fotbaloví fajnšmekři. Přesně tolik hráčů nastupuje v základní sestavě. A jedenáctku jsme si vypůjčili pro Tip ligu. Naši čtenáři se více než deset let baví touto soutěží.  Ti nejlepší pak bývají odměněni. Jelikož se jedná o fotbalovou soutěž, nabízí se ocenit jedenáct „borců". Místem vyhlášení jarní Tip ligy se stala hospůdka na hřišti v Srchu. Palmu vítězství si odnesl Ladislav Kubizňák ze Sezemic.  A zajímavost? Přes dobu dovolených a prázdnin se dostavili všichni ocenění!

Ideální kombinace… Je letní období, tak kde je nejlepší trávit čas? Venku. Tip liga je fotbalová soutěž, tak jaké místo vybrat pro vyhlášení soutěže? Nějaké zařízení u zeleného pažitu. A jelikož nejrozšířenější sport na naší planetě „vykazuje" v základním stavu jedenáct hráčů, tak se nabízelo vypůjčit si tuto cifru k ocenění elitní jedenáctky.

A vězte, že všechny tyto faktory se sešly v Srchu při finále  jarní Tip ligy 2012. Domov nám poskytl Miloslav Hrnčíř na zahrádce ve své hospůdce na hřišti. Kromě poskytnutí prostor zajistil účastníkům slavnostního ceremoniálu občerstvení.

Poprvé v historii vyhlašování jsme změnili model předávání cen. Zásluhou partnerů Tip ligy obdržel každý z oceněných hráčů hned dva dary, pro které si však jako dříve nechodil v pořadí od jedenáctého místa. Nýbrž naopak. Při rozličnosti cen jsme vsadili na to, že si mohli naši soutěžící vybrat. Logicky začal ten nejúspěšnější. Vítězem jarní části se stal Ladislav Kubizňák ze Sezemic. A jako správný chlap si vybral sud z hlineckého pivovaru Rychtář.

Další hráči se podělili o ceny z Elektro Berry (přímotop, varná konvice, multifunkční budík), z firmy Frencl lahůdky (nakládaný hermelín, utopenci), z firmy Alena Zachová výroba perníku, barvy zlatavého moku hájily Rychtář a Pardubický pivovar, služby zastupovaly studia Chantal a Vitalita pro zdraví (oba kupon v hodnotě 500 korun).

Po předání hodnotných cen  a občerstvení následovala „diskuse". Z debat s jednotlivými hráči i jejich dialogů mezi sebou se opět ukázalo, že Tip liga je velmi oblíbená…