Do vyřazovacích bojů vstupujete ze třetí příčky. Jak jste spokojen ze základní částí?
Se třetím místem panuje částečná spokojenost.Vždy to může být lepší, ale musíme uznat, že Vlašim a Kladno jsou přeci jen o kousek dál. Na druhou stranu to nemůžeme přeceňovat. Herní projev týmu nebyl vždy ideální a máme pořád na čem pracovat.

Zvláště jarní část vyšla vašemu týmu na výbornou. Co za tak nebývale dobrým finišem stojí?
Už jsme to několikrát zmiňovali.V prosinci jsme si s Pavlem Antochem připravili několik věcí a docela dost jsme do družstva řízli. Přišlo několik nepopulárních opatření,ale kluci to vzali super. Musíme říct,že to zafungovalo. Je to i tím, jak makali v zimní přípravě. Byla hodně „výživná , ale většina ji absolvovala velmi dobře. Samozřejmě, že někteří mají rezervy. To je dané prací a školou.

Takže vyzdvihnete fyzičku?
Přesně tak. Díky dobrému fyzickému fondu jsme vyhrávali třetí třetiny a tím i celé zápasy. Další plus je ten, že nám výborně chytali brankáři. Lapáci nás v důležitých momentech podrželi.

Obraťme list. Dnes zahajujete čtvrtfinále domácími zápasy s Mostem. V letošní sezoně jste ho v obou případech zdolali. Je to tedy soupeř, který Autosklu vyhovuje?
S Mostem jsme se potkali vloni v semifinále a byla to těžká série.Doma jsme první dva zápasy vyhráli, ovšem tam jsme naopak celkem jednoznačně prohráli. Je to soupeř, který hraje hodně tvrdě. Má ve svém středu několik hráčů,kteří provokují a snaží se protivníka rozhodit.Na to si musíme dát pozor a mít na tu sérii připravenou „hlavu". Zase očekávám velké bitvy.

Co by podle vás mohlo na severočeskou družinu platit?
Budeme chtít hrát svoji hru založenou na pohybu a rychlé výměně míčku. Akorát musíme být víc důrazní směrem do branky. Nesmíme hrát vestoje. Poslední zápas se Třincem nám ukázal, že takhle se nevyhrává.Věřím, že si z něho vezmeme všichni ponaučení. Tým je nažhavený a připravený. Chceme do semifinále a uděláme pro to maximum!