A jelikož se v případě starších dorostenců jedná už o finálovou jsou blízko k extraligovému titulu. Stačí „maličkost", o víkendu dvakrát vyhrát před vlastními fanoušky.

1. finále: HBC Škoda Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 7:1 (3:0, 2:0, 2:1). Branka hostů: Kopa (Zvonek). Sestava: Veselý – Kostkan, Pecina, Kupka, Pražan, Novotný, Machek, Tajovský, Kunc – Förstl, Severýn, Gabriel, Moravec, Urbanec, Zvonek, Karásek, Kopa, Lukáč, Česák.

„Až příliš krutě jsme pykali za chyby. Inkasovali jsme po devatenácti vteřinách a to hodně ovlivnilo naši hru. Na pohled by se zdálo, že jsme pak soupeře naší aktivní hrou přehrávali a že je jen otázkou času, kdy se nám podaří vyrovnat, ale to je opravdu jen zdání. Tak moc jsme se soustředili na útok, až jsme zapomněli, že pro úspěch v zápase je také nutná stoprocentní práce dozadu, a to byl náš problém. Celkově vzato, nebyl to od nás zrovna výkon, na který bychom mohli být pyšní. Na druhou stranu: pokud budeme mít štěstí, s odstupem času možná zjistíme, že právě tento zápas byl rozhodujícím faktorem ve finále," přemítá pardubický kouč Jiří Doležal.

2. finále: HBC Škoda Plzeň – Autosklo PCE 3:5 (0:5 ,3:0, 0:0). Branky hostů:  Förstl (Zvonek), Karásek (Moravec), Kopa (Pecina), Urbanec (Moravec), Gabriel (Urbanec). Sestava stejná. Stav série: 1:1.
„Čerpali jsme z našich poznatků z předchozího zápasu. Plzeň nám odhalila své přednosti a my jsme najednou věděli, na co si dát pozor a jakou hru musíme hrát. Tentokrát už to nebyl ten zbrklý nesoustředěný výkon, nýbrž sebevědomý a hlavně účelný hokejbal. Musím ale uznat, že na 5:0 pro naše barvy v osmé minutě to nebylo. Opět se ale potvrdilo, jak důležité jsou přesilovky," zopakoval známou pravdu Jiří Doležal.
Víkend: Pardubice – Plzeň (so 16.00 a ne 11.00).