„Ten tradičně zahajuje jezdeckou sezonu v České republice. Jedná se o první mezinárodní závody roku 2016, které jsou zároveň kvalifikací na mistrovství světa v soutěžích jednospřeží a čtyřspřeží," konstatoval za kladrubský hřebčín Pavel Douša.

Pečlivá příprava

„Na pořádání mezinárodních závodů se pečlivě připravujeme celý rok. Modernizována byla většina překážek. Závodníci i diváci se mají na co těšit," zdůraznil ředitel hřebčína Jiří Machek.

Zástupce plemene starokladrubského koně budou mít diváci možnost vidět v soutěžních spřeženích vedených jak jezdci z České republiky, tak i ze zahraničí.

„V soutěži dvojspřeží a čtyřspřeží nebudou chybět ani reprezentanti našeho hřebčína Jiří a Radek Nesvačilové se starokladrubskými bělouši i vraníky," řekl Pavel Douša.

Opravený hřebčín

Dnes je na programu maraton, zítra parkur. Začátek soutěží je vždy v 8:30 hodin.

Hřebčín přivítá jezdce i diváky v nově zrekonstruovaném areálu.

„Vedle hlavního stájového areálu s přilehlými dvory Františkov a Josefov prošel rekonstrukcí také zámek, kostel svatého Václava a Leopolda, kočárovna a postrojovna, kaple povýšení svatého Kříže, tři obytné domy, lesovna a bývalá vodárenská věž," uzavřel Pavel Douša.